Govern

President Torra: "El país està preparat i a punt per rebre el Mobile World Congress"

query_builder   30 gener 2019 19:47

event_note Nota de premsa

President Torra: "El país està preparat i a punt per rebre el Mobile World Congress"

  • El cap de l’Executiu rep la direcció del congrés de telefonia mòbil, que se celebrarà a Barcelona del 25 al 28 de febrer
  • La consellera Artadi recorda que “no hem de patir perquè el MWC se’n vagi de Barcelona” perquè “el seu projecte a Catalunya és a llarg termini”


El president Torra amb el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, al Palau de la Generalitat (Foto: Ruben Moreno)
El president Torra amb el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, al Palau de la Generalitat (Foto: Ruben Moreno)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquesta tarda que “el país està preparat i a punt per rebre el MWC”. El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions després de rebre al Palau de la Generalitat la direcció de GSMA, l’empresa organitzadora d’aquest esdeveniment, encapçalada pel seu conseller delegat, John Hoffman, i la directora general, Helene Jamaa. A la trobada també hi ha assistit la consellera de la Presidència, Elsa Artadi; el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

El MWC, que se celebrarà a Barcelona del 25 al 28 de febrer, arriba aquest any a la seva 14a edició, convertit en la principal fira catalana i el principal saló del sector a nivell mundial. A més a més, l’empresa que organitza aquesta trobada del sector de la telefonia mòbil ha decidit renovar la celebració d’aquest esdeveniment a Catalunya fins a l’any 2023.

Després de la trobada, la consellera Artadi ha afirmat que “en absolut hem de patir perquè el Mobile se’n vagi de Barcelona” perquè “el projecte que ells es plantegen és realment un projecte a llarg termini a Catalunya”. Tal i com ha explicat la portaveu del Govern, durant la reunió s’ha parlat de “projectes de futur, de sinergies amb altres esdeveniments i sectors amb els quals fins ara el Mobile no tenia tanta relació dins de la societat catalana, en especial de la indústria de serveis”.
 
El Financial Times Group ha reconegut Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir-hi el 2018 i el 2019, en el seu Informe European Regions and Cities of the Future. Aquesta mateixa publicació també premia Catalunya per tenir la millor estratègia per atreure inversió estrangera entre les regions europees que superen els 4 milions d’habitants. En total, hi ha 8.642 empreses estrangeres establertes a Catalunya i, més de 1.000 d'aquestes són tecnològiques. La vitalitat de l’economia catalana queda patent en el seu creixement, que se situa per damunt de la mitjana de la UE. En concret, el PIB de Catalunya va créixer un 3,4% el 2017, per sobre de la mitjana espanyola (3,0%) i també per sobre de la mitjana de la UE (2,4%) i de l’Eurozona (2,4%), creixent ininterrompudament durant quatre anys consecutius, una tendència que s’ha mantingut el 2018, amb un creixement del 2,7% el tercer trimestre, que supera la mitjana espanyola (2,5%) i la mitjana de l’Eurozona (1,7%).

3  

Imatges

El president Torra amb el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, al Palau de la Generalitat

El president Torra amb el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, al Palau de la Generalitat 814

El president Torra, les conselleres Artadi i Chacón, i el conseller Puigneró amb la direcció de GSMA

El president Torra, les conselleres Artadi i Chacón, i el conseller Puigneró amb la direcció de GSMA 1056

El president Torra i John Hoffman en un moment de la reunió

El president Torra i John Hoffman en un moment de la reunió 824