TES

Calvet: "Estudiarem com recuperar les llicències de VTC que quedin retingudes per la marxa de les plataformes digitals"

query_builder   1 febrer 2019 14:26

event_note Nota de premsa

Calvet: "Estudiarem com recuperar les llicències de VTC que quedin retingudes per la marxa de les plataformes digitals"

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat anuncia la creació d’una taula de treball amb diferents departaments per seguir l’aplicació del Decret llei que regula els serveis de lloguer de vehicles amb conductor així com per defensar els drets dels treballadors
  • Calvet ha lamentat que les plataformes “hagin anunciat que abandonen Barcelona i Catalunya sense ni tan sols provar“ d’operar amb la nova reglamentació
TES
Calvet, avui, durant l'atenció als mitjans de comunicació.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat avui la creació d’una taula de treball entre diferents departaments de la Generalitat per seguir l’aplicació de la nova normativa dels serveis de lloguer de vehicles amb conductor (VTC) així com per defensar els drets dels treballadors. Calvet ha explicat també la intenció del Govern de recuperar les llicències que puguin quedar aturades per l’anunci de la marxa de Barcelona de les plataformes digitals de contractació d’aquests serveis. “No volem que ens segrestin llicències perquè això resta capacitat de mobilitat a Barcelona i a l’àrea metropolitana i el que hem de fer és tenir tota la capacitat perquè el ciutadà disposi de la millor mobilitat possible”, ha afirmat.
 
El grup de treball estarà format pels departaments de Territori i Sostenibilitat, de Treball, de Polítiques Digitals i Administració Pública, d’Empresa i Coneixement i de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i la seva funció serà vetllar per l’adequat compliment de la nova normativa, que avui ha entrat en vigor, i per “l’eventual indefensió dels treballadors” que puguin ser acomiadats per la marxa de Barcelona de les plataformes digitals que ofereixen serveis de lloguer de VTC. “Lamentem que hagin anunciat ja acomiadaments dels seus treballadors perquè creiem que és una manca de responsabilitat social corporativa greu. La Generalitat estarà molt amatent en la defensa dels drets dels treballadors”, ha remarcat.
 
Calvet ha destacat que si bé les plataformes digitals marxen, “les llicències es queden. I hi ha empreses amb llicències VTC tradicionals que continuaran prestant el seu servei”. Per a la resta de llicències, el titular de Territori i Sostenibilitat ha anunciat que el Govern estudiarà la manera que no quedin retingudes. “És complex jurídicament però el que volem és disposar d’aquestes llicències i posar-les al mercat, en condicions de concurs, perquè altres puguin operar segons la normativa. Estic segur que hi haurà empreses i plataformes que podran fer-ho complint la normativa perquè Barcelona i Catalunya és un bon lloc per a fer negocis de mobilitat, però ha de ser adaptat a les nostres lleis”, ha afegit.
 
El conseller també ha lamentat que les plataformes digitals hagin anunciat que abandonen Barcelona i Catalunya “sense ni tan sols provar el tipus de reglamentació que hem aprovat per regular de manera proporcional i eficaç el servei de taxi i el de VTC”. En tot cas, ha afirmat: “Seguim comptant amb ells“ per a l’elaboració de la futura Llei integral del servei transport de viatgers en vehicles turisme de menys de nou places, “que ens permetrà disposar d’un marc adequat per a aquest tipus de serveis a la mobilitat i que entrarà en aspectes com la capacitat, el nombre de llicències, la seva transmissibilitat, el propi servei, els períodes laborals dels treballadors o la transparència de les tarifes amb la voluntat de tenir el millor servei de mobilitat possible tant a Barcelona i la seva àrea metropolitana com a tot Catalunya, un servei de mobilitat que estigui connectat amb l’economia digital”, ha assegurat.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 146