Govern

MODA

La segona jornada de 080 Barcelona Fashion reuneix professionals de la indústria i amants de la moda en una de les cites més importants del sector

query_builder   5 febrer 2019 19:25

event_note Nota de premsa

MODA

La segona jornada de 080 Barcelona Fashion reuneix professionals de la indústria i amants de la moda en una de les cites més importants del sector

Disseny Txell Miras
Disseny Txell Miras

  • Killing Weekend ha iniciat el segon dia de desfilades a la setmana de la moda catalana, seguit d’un viatge a l’Índia a través de la nova col·lecció de Mans Concept Menswear, i de la proposta unisex de Z1, basada en la funcionalitat de l’esport
 
  • Txell Miras no ha deixat indiferent amb una col·lecció inspirada en el metge de la pesta negra, on han predominat els colors foscos; i Miriam Ponsa ha presentat un joc de volums inspirat en la ruta de la seda
 
  • Custo Barcelona (19.30h) serà l’encarregat de mostrar la seva versió més nocturna amb una col·lecció per les nits d’estiu. Tancarà la jornada Umit Benan, que canalitzarà el controvertit caràcter del musulmà negre en la seva nova col·lecció
 

080 Barcelona Fashion arrenca la segona jornada de la setmana amb les desfilades de Killing Weekend, Mans Concept Menswear, Txell Miras, Miriam Ponsa, Custo Barcelona i Umit Benan.
 
La marca emergent original de Manresa, Killing Weekend, ha estat la encarregada d'obrir la passarel·la de les desfilades, amb una mostra de peces de roba sota la col·lecció “Zero Year”. En paraules dels dissenyadors, s’han inspirat en la gran quantitat d’adversitats que comporta iniciar el camí cap a un objectiu concret. Sensacions de bogeria i desequilibri que et mantenen lligat i que es plasmen en els seus dissenys amb una gran multitud de cinturons i cintes en tons negres i grocs, que no deixen indiferent a ningú. També han lluit sobre la passarel·la peces de roba XL, samarretes i sudaderes amb missatges, i jerseis de punt amb el nom de la firma bordat.
 
Per la seva part, Mans Concept Menswear ha traslladat el públic a un autèntic viatge a l’Índia a través de símbols hindús, teixits brodats i vibrants colors. Per a la seva col·lecció de tardor-hivern 2019/20 "Road to Goa", el dissenyador Jaime Álvarez Pérez ha mantingut la complexitat dels patrons i ha apostat encara més per un ús del color i de teixits diferents molt arriscat. Els teixits brodats a mà, així com també els teixits al tall làser, recorden al gessamí i la flor de mango. Un conjunt de dissenys d’allò més originals que recreen un mercat vibrant, saturat d'olors i sons, on la multitud es fon entre intercanvis i tractes. Els colors van des del terra fins als marins, en combinació amb llimes, fúcsies i ataronjats, fent un gest de complicitat a la venda d'espècies.
 
Aquesta segona jornada ha comptat també la proposta de Z1, que ha presentat per a la tardor-hivern 2019/20, “Powered”, una col·lecció de roba unisex, inspirada en la capacitat de la moda per influir en les persones o els esdeveniments. Així l’han definit els joves dissenyadors Beatriz Planelles i Matteo de Meo. Basada en la funcionalitat de l'esport, la proposta de Z1 ha presentat peces on s’explota l’ús de puntades dobles i la tècnica “seamless garment Technology”, amb l’objectiu de millorar el procés de disseny i fabricació. El resultat han estat peces elegants, contemporànies i lleugeres amb molts elements addicionals com on el protagonista indiscutible ha estat el color vermell. Un color que recorda la força de la marca.
 
Txell Miras ha tornat, una vegada més, a sorprendre amb la col·lecció  "Epidèmic", inspirada en Il Dottore della peste, metge especialista en la pesta negra. Una selecció de peces on les caputxes, la sobre-posició de capes, el contrast entre blanc i negre i els mosquetons són dels elements característics i imprescindibles que plasmen la idea conceptual. L’espectacular posada en escena, on els models han dut màscares amb forma de becs d’aus, recorden a les que utilitzaven alguns dels metges de l’època renaixentista per tal de filtrar l’aire i protegir-se de la infecciosa malaltia. El ventall de colors emprats han estat el negre, el gris, el blau marí i alguns tocs caqui, que s’han plasmat en DECRIPCIÓ DE TEIXITS I FORMES. Les firmes col·laboradores d’aquesta desfilada han estat Alexis Ferrer, encarregats dels tocats, i la joieria Uia, que han completat els looks.
 
Per a la temporada tardor-hivern 2019/20, Miriam Ponsa ha presentat "La ruta de la seda". La creadora s’ha inspirat en la seva pròpia experiència nòmada de resseguir la ruta de la seda fins el Kirguistan. El patronatge parteix de les peces antigues de famílies nòmades i es combina amb peces contemporànies per plasmar aquesta dualitat, mentre que el volum s’utilitza en peces simbòliques i evoca la part més animal de la col·lecció. Les formes oversize donen pas a peces còmodes, que no cenyeixen i permeten la llibertat de moviment; i l’ús constant de la cinteria i cordó reflecteixen el treball artesanal de la col·lecció. Els teixits es treballen amb repunts i buata buscant la similitud amb els antics abrics encoixinats masculins. Predominen els teixits naturals, de llana, moher, alpaca, cotó i seda, sense renunciar a l’experimentació en teixits, aplicant làtex sobre diversos materials, així com prisats combinats amb làtex o serigrafia. La importància del color es reflecteix en l’estampat, amb una carta de color on predominen el negre, gris, verd i caqui. Les sabates d’inspiració russa posen el punt final a una col·lecció inspirada en les dones de Kirguistan.
 
Aquest vespre, 080 Barcelona Fashion acollirà també la desfilada de Custo Barcelona (19:00h), que torna de nou per mostrar la seva versió més nocturna amb “Aftersun”, una col·lecció per les nits d’estiu d’aquest any que es presenta en el format see now-buy now. Sobre la passarel·la, Custo Dalmau tornarà a combinar experimentació i comoditat en un brindis a la part més lúdica de l’època més càlida, de nits inacabables que s’allarguen fins veure la sortida del Sol. Tot amb l’objectiu de crear un armari únic, eminentment nocturn, per a la dona Custo, una dona segura de sí mateixa que té molt clar qui és i valora molt la seva individualitat.
 
La marca Umit Benan (21:00h), pionera en fer ús del disseny per tal d’explicar històries, és la convidada internacional de la jornada. El dissenyador desfilarà per primera vegada a la passarel·la de 080 Barcelona Fashion per presentar la seva col·lecció “God is Black Part 2”. L’artista, com a home musulmà que viu en un polaritzat món occidental, i sempre portaveu d’una masculinitat assertiva, canalitzarà el controvertit caràcter del musulmà negre a través de peces reals, fabricades per ser vestides per homes reals. Jaquetes camperes, vestit relaxats, caftans, clàssics abrics de sastreria i càrdigans són la seva interpretació de la moda concebuda per arribar al carrer. 
 
Al matí, en en el marc del certamen s’ha celebrat en el Recinte Modernista de Sant Pau una trobada amb periodistes d’àmbit nacional i internacional, on el dissenyador turc ha explicat el significat de la col·lecció que presentarà: “Quan s'afirma que Déu és negre, per a mi no té importància però sóc conscient que és una afirmació que provoca reaccions i volia aprofundir en la reacció de la societat". Així mateix, ha assenyalat que ha volgut aprofundir en la doble circumstància que suposa ser "afroamericà i musulmà", i en el fet que a l'hora de resar, "tothom es treu les sabates i l'obrer i l'home de negocis estan al mateix nivell". 

Tot i la temàtica religiosa de la col·lecció, Benan ha assenyalat que "la religió no és important, m'interessa més la creença i la relació entre l'home i el seu déu. He utilitzat la fe musulmana perquè em resulta més propera", En aquest sentit, el dissenyador ha explicat que és una persona cosmopolita, i que "qui coneix la meva trajectòria sap que en cada col·lecció el missatge és diferent. En futures col·leccions plantejaré el meu pensament d'una altra manera". 
 
D'altra banda, Benan s'ha mostrat "molt content per la invitació de 080 Barcelona Fashion". Ha explicat que "fa dos anys, vaig deixar de desfilar a París i Milà, perquè em sentia dins un bucle, havia esdevingut quelcom estressant i, per mi la desfilada ha de ser una celebració després de sis mesos de feina". "Fa un any i mig, vaig desfilar a Tòquio i mai m'he divertit tant com desfilant fora del circuit", ha apuntat. 
 
 
Més informació al web del 080 : www.080barcelonafashion.cat i a les xarxes

Facebook 080 Barcelona Fashion: https://www.facebook.com/080BcnFashion
Twitter 080 Barcelona Fashion: https://twitter.com/080_bcn_fashion 
Instagram 080 Barcelona Fashion: https://www.instagram.com/080bcnfashion/
Twitter Dept. Empresa i Coneixement:  @empresacat

10  

Imatges

Disseny Miriam Ponsa

Disseny Miriam Ponsa 1717

Disseny MIriam POnsa 2

Disseny MIriam POnsa 2 1802

Disseny Txell Miras

Disseny Txell Miras 1025

Disseny Txell Miras 2

Disseny Txell Miras 2 814

Disseny Z1

Disseny Z1 1888

Disseny Z1 2

Disseny Z1 2 1832

Disseny Mans Concept Menswear

Disseny Mans Concept Menswear 130

Disseny Mans Concept Menswear 2

Disseny Mans Concept Menswear 2 140

Disseny Killing Weekend

Disseny Killing Weekend 105

Disseny Killing Weekend 2

Disseny Killing Weekend 2 125