Mapa

L'Agència Catalana de l'Aigua impulsa el manteniment i la millora de la seva xarxa de control hidrològica

query_builder   19 febrer 2019 09:46

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua impulsa el manteniment i la millora de la seva xarxa de control hidrològica

 
  • S’ha tret a licitació el contracte, amb un import de 2,8 milions d’euros, i es poden presentar ofertes fins al 22 de març
 
  • L’objectiu és mantenir i millorar el funcionament dels punts de control del territori que mesuren els paràmetres i generen les dades necessàries per gestionar els recursos hídrics i avaluar el seu estat a les conques internes, en els diferentes escenaris de gestió (sequera, normalitat i episodis d’avinguda)
 
  • L’evolució dels cabals circulants, el volum dels embassaments, el nivell dels aqüífers, i la qualitat de les masses d’aigua, entre d’altres, són alguns dels paràmetres que es mesuren, en temps real, a través del Sistema de Control de l’Aigua en el Territori (SICAT)
Mapa amb els més de 130 punts de la xarxa de control hidrològica.
Mapa amb els més de 130 punts de la xarxa de control hidrològica.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha tret a licitació el contracte per als serveis de manteniment del Sistema de Control de l’Aigua en el Territori (SICAT), que servirà per a mantenir i millorar els més de 130 punts de control del territori, actualment operatius de les conques internes que composen aquesta xarxa.
 
L’import de licitació és de 2,8 milions d’euros i es podran presentar ofertes fins al proper 22 de març. Un cop s’hagi adjudicat i signat el contracte, aquest tindrà una durada de dos anys.

 Volums i qualitat

Els punts que composen la xarxa SICAT serveixen per a tenir un millor control dels recursos hídrics que hi ha a les conques internes. En aquest sentit, es mesuraran paràmetres com el nivell, volum i cabals de sortida d’embassaments, nivell i cabals d’aigua a riu i derivacions d’aigua, nivells d’aqüífers, la qualitat dels recursos subterranis i superficials, entre d’altres.
 
Els treballs definits al plec de licitació inclouen l’execució d’actuacions de manteniment preventiu a demanda i manteniment correctiu per corregir les disfuncions que es detectin en els punts de control del territori del SICAT, l’execució d’actuacions complementàries necessàries per garantir la funcionalitat, l’actualització dels requeriments tècnics i la seguretat dels PCT i la validació de les dades hidrològiques generades als punts de control.
 
Mesures a desenvolupar
 
Els treballs que es duran a terme amb aquest contracte se centraran en el manteniment de sensors, dels equips d’enregistrament, emmagatzematge i comunicació de la informació, de l’estat de les infraestructures, així com també dels equipaments mecànics, energètics i elèctrics. Un cop avaluat el seu estat es duran a terme les reposicions necessàries per a garantir el seu correcte funcionament.
 
Entre els treballs també s’inclouen actuacions de conservació de les infraestructures i del seu entorn fluvial, neteges i actuacions de prevenció de riscos laborals i, treballs de verificació, contrastació i calibratge dels equips de mesura dels PCT, mitjançant altres metodologies i equips normalitzats.

1  

Imatges

Mapa. Punts de control de la xarxa hidrològica

Mapa. Punts de control de la xarxa hidrològica 191

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 235