Fotografia de grup dels participants en l'acte

President Torra: "L'ampliació de Fira de Barcelona és una acció de país molt necessària per ser més competitius internacionalment"

query_builder   19 febrer 2019 18:26

event_note Nota de premsa

President Torra: "L'ampliació de Fira de Barcelona és una acció de país molt necessària per ser més competitius internacionalment"

  • El cap de l’Executiu ha encapçalat la presentació del pla d’infraestructures firals i la signatura del protocol per ampliar i renovar les instal·lacions, amb un projecte valorat en 380 milions d’euros
  • Ha afirmat que el Mobile World Congress “tornarà a ser una prova de foc per a tothom” i ha fet una crida a “actuar amb responsabilitat i sentit de país”
 
Fotografia de grup dels participants en l'acte. Autor: Jordi Bedmar
Fotografia de grup dels participants en l'acte. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquesta tarda que l’ampliació i remodelació dels recintes de Fira de Barcelona a Gran Via i Montjuïc “és una acció estratègica de país, que era molt necessària” per tal de “poder ser més competitius internacionalment i donar un nou impuls a l’activitat econòmica i empresarial”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte de presentació del pla d’infraestructures de Fira de Barcelona. Aquest projecte d’infraestructures firals, valorat en 380 milions d’euros, compta amb el suport de les institucions catalanes canalitzat mitjançant un protocol que han signat avui. A més del president, l’han subscrit les alcaldesses de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, Ada Colau i Núria Marín; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, i el president de Fira 2000, Albert Castellanos.
 
Durant la seva intervenció en l’acte, el cap del Govern ha posat en relleu que l’ampliació i renovació de Fira de Barcelona és “un repte importantíssim per assegurar l’èxit de futur” i ha refermat el compromís del Govern “amb una Catalunya econòmicament dinàmica, oberta al món i orientada al progrés de tothom”.
 
En aquest sentit, ha subratllat la importància que “el país, la seva capital i la segona ciutat més important avancem plegats, juntament amb tots els organismes públics que tenen un paper important, com l’Àrea Metropolitana i la Diputació”. “En aquest model de col·laboració, el Govern hi serà liderant i teixint consensos”, ha assegurat.
 
Quim Torra també ha fet notar que, “contra totes les prediccions catastrofistes, Catalunya ha estat reconeguda la millor regió del sud d’Europa per invertir de forma consecutiva els anys 2016-2017 i 2018-2019”. I ha afegit que Barcelona va ser el 2017 la primera ciutat del món en nombre de congressos organitzats, amb un total de 195. Ha explicat que això representa la creació de 40.000 llocs de treball i un impacte econòmic de 2.600 milions d’euros. Unes dades, ha remarcat el president, que s’han aconseguit malgrat “no poder gestionar els nostres principals ports i aeroports i amb unes mancances evidents en infraestructures i amb unes finances en asfíxia constant”.
 
El president s’ha referit a certàmens com el proper Mobile World Congress, que, ha explicat, “com cada any, tornarà a ser una prova de foc per a tothom, per a tot el país”. “Ens hi juguem molt i cal que actuem amb responsabilitat, amb sentit de país i no tinc cap dubte que serà així”, ha reblat.

2  

Imatges

Fotografia de grup

Fotografia de grup 726

El president durant la seva intervenció

El president durant la seva intervenció 932