Fotografia de la visita del vicepresident Aragonès a la Creu Roja

Aragonès: "Necessitem tenir pressupostos perquè la Generalitat és l'administració que gestiona l'estat del benestar a Catalunya"

query_builder   22 febrer 2019 14:21

event_note Nota de premsa

Aragonès: "Necessitem tenir pressupostos perquè la Generalitat és l'administració que gestiona l'estat del benestar a Catalunya"

  • El vicepresident del Govern ha visitat aquest matí la seu central de Creu Roja a Catalunya i s’ha reunit amb els responsables de l’entitat
  • Ha recordat que la setmana vinent s'explicaran al Parlament els detalls de l’avantprojecte de Pressupostos per al 2019
Fotografia de la visita del vicepresident Aragonès a la Creu Roja
El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha subratllat avui la necessitat d’aprovar l’avantprojecte de Pressupostos per al 2019, ja que “la Generalitat és l’administració que gestiona l’estat del benestar a Catalunya, a excepció de les pensions”. El vicepresident ha fet aquestes declaracions en el marc d’una visita a la seu central de Creu Roja a Catalunya, durant la qual s’ha reunit amb els responsables de l’entitat per tal de conèixer de primera mà els projectes que aquesta porta a terme.
 
Aragonès ha destacat la tasca humanitària de Creu Roja, “una entitat que està en la primera línia per fer front a diverses crisis humanitàries, no només al nostre país, sinó al conjunt d’Europa i de la Mediterrània”. Segons el vicepresident, “el que hem de fer els governs i les administracions és col·laborar i unir esforços amb entitats que, com la Creu Roja, estan realitzant aquesta tasca tan important”.
 
En aquest sentit, Aragonès ha recordat la feina feta des del Govern durant el darrer any en l’atenció a les persones arribades des de la ribera sud de la Mediterrània, i ha expressat el “compromís” de l’executiu català per continuar fent front a aquesta situació aquest any. Per això, ha dit, “és important disposar de totes les eines per dotar pressupostàriament de recursos aquestes polítiques”, i ha explicat que la setmana vinent s’exposaran al Parlament els detalls de l’avantprojecte de comptes públics de la Generalitat per al 2019. “Volem proposar als grups parlamentaris que hi hagi un acord polític base per facilitar la tramitació dels pressupostos. Nosaltres hi posarem tota la nostra voluntat amb la màxima transparència”, ha remarcat. El vicepresident també ha avançat que la despesa social continuarà sent prioritària en els comptes públics, que preveuen un increment del 10% en el pressupost del departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 48