darp

La consellera Jordà referma el compromís del Departament d'Agricultura amb la modernització dels regadius de Catalunya

query_builder   22 febrer 2019 14:48

event_note Nota de premsa

La consellera Jordà referma el compromís del Departament d'Agricultura amb la modernització dels regadius de Catalunya

Teresa Jordà clou la jornada “Reg i futur”, a Mollerussa, on ha anunciat l’inici de plans directors i estudis generals de renovació de tot l’àmbit regable i d’alguns sectors concrets dels canals d’Urgell
DARP
La consellera Jordà en un moment de la clausura de la 18a jornada 'Reg i futur
“La modernització dels regadius al segle XXI és una necessitat, perquè és imprescindible fer un ús de l’aigua amb criteris de sostenibilitat. I és una oportunitat perquè en millora la gestió i racionalitza l’ús de l’aigua, permet la introducció de nous conreus i produccions i ajusta el consum a les necessitats”. Així ho ha dit la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, que avui ha clos la jornada ‘Reg i futur’, organitzada per la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, a Mollerussa.
 
En aquest sentit, la consellera Jordà ha anunciat que “el Departament d’Agricultura ha començat a treballar en els projectes de modernització dels Canals d’Urgell. Una feina que no farem sols. Aquesta feina, l’hem de fer com a país”.  
 
Teresa Jordà ha explicat que, fins ara, s’han iniciat estudis i projectes per donar solucions a la problemàtica de la modernització de les xarxes de distribució dels canals d’Urgell, per un import de 3,4 M€. I ha afirmat que la voluntat del Departament és continuar aquesta tasca amb la col·laboració de la nova junta directiva d’aquesta Comunitat de Regants.
 
Una nova estructura d’Estat que defineixi l’estratègia de Catalunya pel regadiu
 
La consellera d’Agricultura ha remarcat que “vista la importància del regadiu a Catalunya, i tal com va començar a impulsar la consellera Serret fins a l’aplicació de l’article 155, aquest país s’ha de dotar d’una Agència Catalana del Regadiu”. Aquest nou òrgan serà “un espai de concertació, format per l’Administració, usuaris i personal tècnic. I seguint el nostre exemple de co-governança republicana, que integri totes les polítiques que afecten el regadiu i les planifiqui estratègicament.” És a dir, “una agència de país, una estructura d’Estat per definir les inversions necessàries per a l’establiment de noves zones de regadiu i la millora de les existents”.
 
La consellera també ha apuntat que enguany es continuaran desenvolupant els regadius ja planificats com ara els del sector 6 del canal Segarra-Garrigues, que facilitaran el reg a 343 ha, i ha destacat la posada en marxa aquesta primavera, de 700 ha més d’aquest mateix canal, i la licitació la setmana vinent de les obres de modernització de 1.300 ha dels canals de l’Horta de Lleida a Pinyana.
 
Així mateix, en aquest primer semestre de 2019, es resoldrà la convocatòria d’ajuts 2019-2021 adreçats a les Comunitats de Regants de tot Catalunya,  dotada amb més d’11 M€.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Imatges

Teresa Jordà a la clausura la jornada Reg i Futur

Teresa Jordà a la clausura la jornada Reg i Futur 2445