Foto

L'ACA impulsa actuacions de manteniment forestal als embassaments per prevenir incendis

query_builder   11 març 2019 10:43

event_note Nota de premsa

L'ACA impulsa actuacions de manteniment forestal als embassaments per prevenir incendis

 
  • S’ha tret a licitació el contracte, amb un pressupost superior als 96.300 euros, podent presentar ofertes fins el 19 de març
 
  • Els treballs consideren actuacions com la retirada d’arbres, poda de branques i retirada de vegetació que pugui suposar un risc d’incendis al voltant d’instal·lacions de les preses
 
  • Les mesures s’articularan en tres eixos: Sud (Priorat i Alt Penedès), Centre (preses del Llobregat) i Nord (Sau i Darnius Boadella)
 
 
Treballs fets a l'entorn de Darnius Boadella a l'estiu de 2017.
Treballs fets a l'entorn de Darnius Boadella a l'estiu de 2017.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha tret a licitació un contracte destinat al manteniment forestal a prop dels embassaments de les conques internes per a prevenir possibles incendis. El pressupost de licitació és superior als 96.300 euros i es poden presentar ofertes fins el 19 de març. Un cop adjudicat i signat el contracte, aquest tindrà una durada d’un any i mig, amb l’objectiu de vetllar per la prevenció d’incendis a les instal·lacions i els seus accessos.

Per una altra banda, la vegetació existent als vorals dels camins d’accés a les preses pot dificultar l’operativitat d’aquestes i, al mateix temps, pot reduir la seguretat vial per reducció de la visibilitat. L’abundant vegetació també impedir les tasques habituals d’inspecció i vigilància. Els treballs, per tant, consistiran en la retirada d’arbres, la poda de branques i la retirada de vegetació que pugui suposar un risc.

Tres eixos d’actuació
 
Els treballs s’articularan en tres eixos. El primer, en l’àmbit Sud, inclou les actuacions a fer a l’entorn de les preses de Siurana i Foix. El segon, a la zona Centre, contempla les mesures a les preses de la conca del Llobregat (Sant Ponç, la Llosa del Cavall i La Baells), mentre que el tercer sector, Nord, preveu treballs a l’entorn des les preses de Sau i Darnius Boadella.
 
Pel que fa a la distribució temporal de les actuacions, aquestes es dividirien en dos períodes. En el primer (tardor i hivern) es faran tasques retirada d’arbres sencers que no requereixin camió cistella, poda de brancam de la massa forestal o la sega de barders i tanques vegetals.
 
El segon compendria el període de primavera/estiu, on es  reduiria la vegetació fresca que ha nascut i crescut durant la primavera. Aquestes feines s’executarien entre l’abril i el juny, quan ja pràcticament la vegetació ha acabat el seu procés de creixement i per tant, ja no tornarà a rebrotar amb força.

1  

Imatges

Foto. Treballs fets a l'entorn de Darnius Boadella a l'estiu de 2017.

Foto. Treballs fets a l'entorn de Darnius Boadella a l'estiu de 2017. 207

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 222