El president Torra durant la visita a l'ICFO

El president Torra visita l'Institut de Ciències Fotòniques i l'Escola d'Hostaleria de Castelldefels

query_builder   15 març 2019 15:24

event_note Nota de premsa

El president Torra visita l'Institut de Ciències Fotòniques i l'Escola d'Hostaleria de Castelldefels

  • L'ICFO treballa des del 2002 per fer avançar els límits del coneixement de la fotònica, la ciència i la tecnologia de la llum
El president Torra durant la visita a l'ICFO
El president Torra durant la visita a l'ICFO (Fotografia: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquest matí, l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels, en el decurs de la seva estada a aquell municipi.
 
El cap de l’Executiu acompanyat de l’alcaldessa de Castelldefels, María Miranda; el rector de l’UPC, Francesc Torres; el president de l’ICFO, Lluís Torner, i el secretari d’Universitats i recerca, Francesc Xavier Grau, ha fet un recorregut per les instal.lacions i ha saludat els professors i investigadors del centre i els nois i noies que avui participaven al Young Photonics Congress.
 
Durant la seva estada al centre, el president Torra i la resta d'autoritats han fet un minut de silenci per condemnar els atemptats d’aquesta matinada a dues mesquites de Nova Zelanda.
 
L’Institut de Ciències Fotòniques, creat l’any 2002 per la Generalitat i la Universitat Politècnica de Catalunya,  té per objectiu fer avançar els límits del coneixement de la fotònica, la ciència i la tecnologia de la llum. Es troba al Parc Mediterrani de la Tecnologia i els seus 26 grups de recerca se centren en les aplicacions i usos de la llum en àmbits com la salut, l’energia, la informació, la seguretat i el medi ambient. Al centre, que ofereix formació i estableix col·laboracions amb la indústria i el sector privat, afavorint la creació d’empreses de base tecnològica, hi treballen més de 400 persones. És també un dels centres de referència del seu camp a nivell mundial.
 
L'estada del president a Castelldefels ha acabat a l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels, on acompanyat del seu president, Manel Ortiz, i del secretari d’Empresa i Competitivitat, Quim Ferrer, ha fet una visita a aquest centre que ofereix cursos de Formació professional en cuina i gastronomia i serveis de restauració.  

2  

Imatges

Fotografia de la visita a l'ICFO

Fotografia de la visita a l'ICFO 1175

Fotografia del minut de silenci a l'ICFO

Fotografia del minut de silenci a l'ICFO 1022