Imatge

FGC crearà un Consell Social amb el suport d'ESCI-UPF

query_builder   22 març 2019 10:26

event_note Nota de premsa

FGC crearà un Consell Social amb el suport d'ESCI-UPF

  • El Consell Social d’FGC serà un òrgan consultiu que fomentarà la participació de la societat en la presa de decisions de la companyia
  • ESCI-UPF també assessorarà FGC en la revisió i actualització de les seves actuacions de Responsabilitat Social
Imatge
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha signat un acord de col·laboració amb l’Escola Superior de Comerç Internacional de la Universitat Pompeu Fabra (ESCI-UPF) amb l’objectiu que la universitat assessori Ferrocarrils en les accions de responsabilitat social corporativa que desenvolupi. Entre aquestes accions, que dirigirà la Càtedra MANGO de Responsabilitat Social Corporativa ESCI-UPF, destaca la creació del Consell Social d’FGC.

Aquest òrgan neix amb l’objectiu principal de potenciar la vessant relacional de la companyia amb els seus grups d’interès per tal de reforçar la seva confiança en l’empresa.

Segons explica el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, “el Consell Social d’FGC ha de reforçar el compromís amb les persones, empreses i institucions que tenen interessos amb la nostra activitat, donar-los veu i mantenir-hi un diàleg permanent. Volem que puguin participar en la definició de la nostra estratègia de sostenibilitat i poder-los donar compte amb transparència del resultat de la nostra activitat en sentit ampli”. Per a Font, “aquest acord i les actuacions que se’n deriven s’emmarquen dins dels objectius estratègics establerts en l’Agenda Estratègica 10/30 d’FGC”.

El director de la Càtedra MANGO de Responsabilitat Social Corporativa ESCI-UPF, Xavier Carbonell, assenyala que el repte és articular una proposta coherent amb la història, trajectòria i filosofia d’FGC. Carbonell considera que aquest òrgan és una eina útil per a les empreses i que ha de servir perquè en aquest espai “es pugui reflexionar i parlar sobre temes estratègics que poden afectar el desenvolupament de les empreses”.

Addicionalment, el conveni de col·laboració signat entre les dues entitats contempla altres aspectes que ambdues institucions es comprometen a desenvolupar. Per exemple, la revisió del Pla de Responsabilitat Social d’FGC 2016-2020, la possibilitat de realitzar pràctiques d’empresa a FGC per part dels alumnes d’ESCI-UPF, la realització de projectes de fi de Grau o de Màster, així com la participació conjunta en projectes de recerca.

1  

Imatges

El president d'FGC, Ricard Font, i el gerent d'ESCI-UPF, Nacho Dualde, en el moment de la signatura.

El president d'FGC, Ricard Font, i el gerent d'ESCI-UPF, Nacho Dualde, en el moment de la signatura. 365

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 188