Jornada

COMERÇ

La Setmana del Comerç acull " Retail Technetworking", el primer showroom dedicat a les últimes solucions tecnològiques de brand experience

query_builder   23 març 2019 11:00

event_note Nota de premsa

COMERÇ

La Setmana del Comerç acull " Retail Technetworking", el primer showroom dedicat a les últimes solucions tecnològiques de brand experience

Jornada
Jornada
 
·        Les Jornades Comerç Increïble –que se celebren des del 26 al 29 de març en la Setmana del Comerç de la Generalitat— dedicarà el divendres a abordar els reptes de la transformació digital a través d’un espai on una vintena d’empreses i entitats desenvolupadores presentaran les últimes solucions digitals en àmbits com la intel·ligència artificial, Big Data o neuromàrqueting.

·         Amb l’aparença d’un “market place”, Manzaning, FollowUP, Beabloo, Redislogar SA, Capture, Bitphy, Secartys, BestFreeWifi, Sequra, Payment Innovation Hub, Keonn, Proppos, Imotion Analytics, Solostocks, Visual Counter o Endesa exposaran i presentaran in situ que ofereixen per a la generació de brand experience per al comerç detallista, amb contactes B2B amb els assistents.

La Setmana del Comerç que impulsa la Generalitat de Catalunya i que tindrà lloc del 25 al 31 de març acollirà el proper divendres  “ Retail Technetworking”, el primer showroom dedicat a les últimes novetats en solucions tecnològiques de brand experience.
 
En el marc, de les Jornades Comerç Increïble –sessions de debat i coneixement que se celebren durant la Setmana del Comerç— el divendres se centrarà en abordar els reptes de la transformació digital a través d’un espai expositiu on una vintena d’empreses i entitats desenvolupadores presentaran les últimes solucions digitals en àmbits com la intel·ligència artificial, Big Data o neuromàrqueting.
 
Amb l’aparença d’un “market place” que constarà d’un espai expositiu i una àrea de presentacions Manzaning, FollowUP, Beabloo, Redislogar SA, Capture, Bitphy, Secartys, BestFreeWifi, Sequra, Payment Innovation Hub, Keonn, Proppos, Imotion Analytics, Solostocks, Visual Counter i Endesa exposaran i presentaran situ que ofereixen per a la generació de brand experience per al comerç detallista, amb contactes B2B amb els assistents.
 

A partir de les 10h, a l’Espai Endesa (Carrer de Roger de Flor, 38-52,) es podran veure, tocar i experimentar gairebé una vintena de propostes de  les diferents empreses proveïdores que participen en la jornada, que exposaran in situ les seves solucions tecnològiques. Sistemes de RFID, compta persones, wifi social, Intel·ligència Artificial, Big Data, sistemes de pagament, contactless, seamless, eines de Google, són algunes de les propostes que es presentaran.
 
A banda de l’àrea expositiva, també hi haurà un espai de trobada i d’assessorament que es complementa amb les sessions informatives “Retail Talks”, de 20 minuts de durada, sobre la importància d'aplicar les noves tendències digitals al comerç local.
 
 
      Endesa: "Sistemes intel·ligents d’estalvi energètic en el comerç"

A través del servei de Gestió Energètica d'Endesa es permet visualitzar els consums de l'empresa comercial en temps real, permet veure sobrecostos, anomalies o desviacions, estudiar-ne les causes i dissenyar amb aquesta informació les mesures necessàries per a la seva resolució.
 
      Proppos: "Aplicacions de la intel·ligència artificial al comerç de proximitat".

Proppos és un software punt de venta que utilitza la intel·ligència artificial per d'oferir experiències ràpides de compra. Gràcies al ús d'algoritmes de visió per computador és capaç de reconèixer els productes, els clients i cobrar automàticament. Per tant, millora l'experiència de compra al punt físic, eliminant cues i digitalitzant l'experiència de compra.
 
      Solostocks: "La digitalització ofereix oportunitats de negoci. Moltes empreses són conscients d'això però poques s'atreveixen".

SoloStocks.com és el portal de compravenda per a empreses i professionals amb presència internacional, principalment a Europa i Amèrica Llatina. Ofereix un canal per a què les empreses posin a la venda tot el seu catàleg de producte, sense necessitat de tenir web pròpia.
 
      Secartys: "Presentació de l’Oficina de Transformació Digital de Catalunya".

Secartys és una agrupació empresarial sense ànim de lucre que porta des de 1968 dedicant els seus esforços a fomentar la competitivitat dels seus associats i posicionar-los a l'exterior. Dona servei a les empreses de sectors com l’ Electrònica; TIC, Oci i Entreteniment electrònic; Audiovisual Professional; Energia Solar i Eficiència Energètica; Domòtica, immòtica i Smart Cities i Il·luminació.
 
      Beabloo: "La IA al comerç de proximitat, el pas definitiu per satisfer els clients i vendre més".
 
Beabloo és una companyia tecnològica pionera que desenvolupa solucions omnicanal per a personalitzar l'experiència del client en l'espai retail i millorar l'impacte de les campanyes de màrqueting. Les solucions integrades de l'Active Customer Intelligence Suite (ACIS) uneixen els beneficis de la intel·ligència artificial amb l'objectiu d'optimitzar i automatitzar processos per al petit comerç.. La companyia va ser fundada en 2008 i té presència en més de 20 països, amb oficines a la Xina, Anglaterra, Turquia i Orient Mitjà. Es tracta de demostrar els beneficis de la digitalització i la intel·ligència artificial també per al petit comerç, i com la tecnologia pot ajudar a conèixer millor els interessos dels clients i augmentar el ROI.
 
      Manzaning:"L’evolució del consumidor: del mercat tradicional a l’omnicanal"
 
La 'app' Manzaning ofereix productes de més de 200 botigues de barri i de 10 mercats municipals de Barcelona, i amb l'objectiu de facilitar la compra setmanal. Aquesta plataforma ofereix a les botigues de barri una solució de venda online per accedir a clients que, per falta de temps, no compren en els seus establiments. Ofereixen acompanyament en el procés, onboarding, formació, assessorament i manteniment mensual per assegurar la millor experiència i maximitzar la visibilitat del sector.
 
      Payment Innovation Hub: "Retail Revolution: Payments will be invisible".

Payment Innovation HUB neix de la unió de Caixabank, Global Payments Inc., Samsung, VISA i Arval amb la finalitat d’impulsar conjuntament projectes d’I+D+i que n’apropin a la societat innovadores experiències en mitjans de pagament. L’objectiu és plantejar respostes conjuntes als reptes i oportunitats que el món dels mitjans de pagament oferiran en els propers anys, gràcies als avenços tecnològics, la presència de nous players i sobretot els canvis en les necessitats dels usuaris. Les seves línies d’investigació s’estenen des de l’ús de tecnologies biomètriques fins solucions en el sector de l’Internet de les coses, en l’exploració de tecnologies revolucionàries com el blockchain o el machine learning. El treball s’enfoca, principalment, cap a l’experiència del client, la seguretat i les noves oportunitats de negoci en el món dels pagaments.
 
      Keonn: “Millora l’experiència de compra i augmenta les vendes en retail amb RFID".

Keonn és un fabricant de productes de maquinari i programari RFID per a diferents sectors, entre ells el comerç. Treballa a través de socis, com ara integradors de sistemes, proveïdors de solucions, empreses de senyalització digital i empreses de màrqueting sensorial. L'equip de Keonn està format per enginyers experimentats i doctorats amb coneixement en camps com ara radiofreqüència, antenes, electrònica, microprogramari i programari basat en núvol.
 
      Bitphy: "Com ajuda la Intel·ligència Artificial a la digitalització del comerç".

En l'entorn competitiu actual i amb l'aparició de noves tecnologies, és essencial que els retailers optimitzin tots els recursos disponibles. Recopilar dades generades a les botigues i saber fer-ne un ús ha estat un dels majors avantatges competitius de les grans empreses en els últims anys. BitPhy AIR facilita l'accés a tota la riquesa de la informació amb els algoritmes predictius i prescriptius més avançats. Una cadena minorista que vulgui seguir sent competitiva en el futur requerirà el suport de tecnologies com la Intel·ligència Artificial i el Big Data.
 
      Redislogar, SA: "SMARTLOCKERS: Clients satisfets i major eficiència”.

Redislogar, SA empresa matriu del Grup Redislogar, compta amb una trajectòria professional de 40 anys en la comercialització de components industrials i sistemes de comunicació i seguretat, per a proveir a diferents sectors: telecomunicacions, ferroviaris, sanitat, energia, defensa i espai exterior i indústria. Dedica un departament en enginyeria multidisciplinària que abasta des de diverses especialitats d’informàtica, telecomunicacions i industrial, tot sent vitals per aportar solucions en grans projectes a sectors com ara l’Ecommerce i les Smarts Cities.
 
      Imotion Analytics: "Com vendre més aplicant el Neuromarqueting al teu punt de venta".

Imotion Analytics dissenya i implementa sistemes basats en intel·ligència artificial que recapten informació del entorn permanentment i l’analitzen automàticament per facilitar la pressa de decisions. Alguns dels  serveis principals són el mesurament d’afluències segmentades per perfil demogràfic amb una monitorització permanent de l’experiència dels clients mitjançant la detecció d’emocions. La seva tecnologia permet conèixer el perfil de sexe y edad dels clients que accedeixen i, d’altra banda, els que compren.
 
      Capture : "Deixa de ser invisible! Les claus de Google per posicionar el teu negoci a Internet".
 
Capture és una agència de màrqueting i publicitat online amb certificació d’agència de confiança de Google i especialitzada en la producció del Tour Virtual 360º de Google.  Treballen sota la premissa que Internet és la millor plataforma de llançament publicitari i Google el millor mitjà per poder projectar la nostra imatge. Estem especialitzats en: Tour Virtual de Google, Tour Interactiu 360º - Tourmake, Disseny i Programació Web, Posicionament SEO, Adwords SEM i Xarxes Socials.
 
      Sequra: "El millor de l’online,  traslladat al món físic.
 
Sequra es una startup d’àmbit del “fintech” que ofereix solucions per als principals problemes del comerç electrònic, i introdueix la possibilitat de pagar les compres set dies després que els productes hagin estat enviats, sense necessitat d'aportar prèviament les dades bancàries del client. També ofereix fraccionar el pagament en temps real, en el mateix moment de la compra.
 
      BestFreeWifi: "Convertir el teu Wifi en una eina de màrqueting".

BestFreeWiFi converteix el  servei de WiFi gratis en una eina de màrketing per al negoci. A través d’ell proporciona informació que genera nous seguidors per a les les xarxes socials del comerciant. Recopil·la una base de dades clients, posiciona i mesura entre d’altres, quanta gent passa per davant del tlocal, quanta gent hi entra, quant temps s'hi estan, quants cops tornen, etc.
 
      Follow Up: "Gestió CX (customer experience): els indicadors claus i l'impacte que generen en la venda".

FollowUP és una solució de gestió eficient pel Retail que identifica les diferents oportunitats de negoci i recomana accions estratègiques amb l’objectiu de potenciar la venda i millora l’eficiència, tot creant un model operacional en base a la intel·ligència de negoci i amb la finalitat d’ajudar al comerç a adaptar-se als canvis continus. La tecnologia FollowUP captura dades de confiança en base a el comportament i les interaccions del consumidor en el punt de venda. És un dispositiu de tecnologia avançat denominat càmeres estereogràfiques o estereoscòpiques. El dispositiu recull imatges tridimensionals (3D), que permeten recopilar dades de confiança (entre el 98 i 100% d’eficiència) i que els cossos visualitzats siguin efectivament les d’una persona i no d’un objecte.
 
      Visual Counter: "Analítica del comportament del client en el Retail".
 
Visual Counter compta amb una experiència de més de 15 anys en el sector IT. La  seva especialitat és el disseny, fabricació i comercialització de solucions d’anàlisi de flux de persones en el sector del comerç. Mitjançant el seu departament d’enginyeria VISUALCOUNTER té la capacitat de resoldre eficaçment tots els plantejaments Tècnics relacionats amb el sector. La  seva filosofia de treball és possibilitat l’optimització dels costos, terminis i qualitat, convertint en realitat els reptes que d’altra manera eren inassolibles.
 
Consulta el programa de la jornada aquí
 
 
 
Del 25 al 31 de març se celebra la tercera edició de la Setmana del Comerç, una iniciativa que impulsa la Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM). Amb el comerç com a protagonista, aquesta iniciativa pretén ser el punt de trobada amb el sector comercial on es combinaran espais d’intercanvi d’experiències, plataformes de reflexió, i espais de foment d’idees amb un munt d’activitats arreu del territori que ajudaran a posar en valor el comerç i a reivindicar l’important paper que juga en l’economia catalana i en el model de país.
 
El tret de sortida de la Setmana del Comerç el donarà dilluns, 25 març, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, al Caixa Fòrum, i comptarà amb la conferència “Radical Retail” on el consultor i fundador d’Infonomia, Alfons Cornella explicarà la seva visió sobre el comerç. A banda, les entitats i associacions de comerç se sumen a la 3a Setmana del Comerç, amb 160 activitats i accions arreu del territori
 
 
-------------
 
Segueix-nos a les xarxes a través de:
 
 
A Twitter Empresa i Coneixement: @empresacat