Signatura decret

El president de la Generalitat ha signat avui el decret de nomenament de les noves conselleres de Presidència i Cultura

query_builder   24 març 2019 11:52

event_note Nota de premsa

El president de la Generalitat ha signat avui el decret de nomenament de les noves conselleres de Presidència i Cultura

  • Meritxell Budó i Mariàngela Vilallonga prendran possessió del càrrec demà, dilluns, en un acte a les 9 hores al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat
El president signant el decret (Autor: Rubén Moreno)
El president signant el decret (Autor: Rubén Moreno)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat aquest matí el decret de nomenament de Meritxell Budó Pla com a nova consellera de la Presidència i portaveu del Govern, en substitució d’Elsa Artadi, i de Mariàngela Vilallonga Vives com a nova consellera de Cultura, rellevant a Laura Borràs.
 
Les noves membres de l’Executiu prendran possessió dels seus càrrecs demà, dilluns 25 de març, en un acte solemne a les 9 del matí al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.
 
 
Meritxell Budó

Nascuda a Barcelona el 1969, és llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i màster en Indústria Farmacèutica pel Centre d’Estudis Superiors de la Indústria Farmacèutica (CESIF).
 
Des de l’any 2002, s’ha dedicat a la política local a la Garriga, d’on és alcaldessa des de 2007. També és vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona des de 2015, presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament des de 2011 i membre fundacional del Consell per la República.
 
És coautora del llibre La transició nacional (Editorial Malhivern, 2012), sobre les dificultats d'encaix de l'actual model territorial en l'estat espanyol i les perspectives nacionals de Catalunya.
 
 
Mariàngela Vilallonga Vives
 
Nascuda a Girona el 1952. És llicenciada i doctora en Filologia Clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona,  catedràtica de Filologia llatina de la Universitat de Girona, directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent des de la seva creació, l’any 2004, i vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Catalans.
 
És autora de més d’una dotzena de monografies i de llibres i de nombrosos articles de divulgació i periodístics.
 
Entre d’altres càrrecs, és vocal de la Junta de Govern i del Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes des de 2015 i patrona de diverses fundacions culturals i membre de jurats de premis literaris. Ha estat membre del Consell Escolar de Catalunya (2011-2015) i del Consell Social de Cultura (2014-2015); presidenta del Consell Assessor de la Xarxa CRUSCAT (2010-2015); membre de la Comissió de Commemoracions de la Generalitat de Catalunya (2011-2013) i membre del Consell de les Arts i la Cultura de l’Ajuntament de Girona (2008-2011).
 
L’any 2009 és guardonada a Roma, amb el Premio per l’Ambiente Gianfranco Merli. El 2016 se li concedeix la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i l’any 2018 la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic.
 
 
Nota: S'adjunten els currículums complets de Budó i Vilallonga.
 

1  

Imatges

Signatura del decret

Signatura del decret 1777

2  

Fitxers adjunts

CV Meritxell Budó

CV Meritxell Budó
PDF | 123

CV Mariàngela Vilallonga

CV Mariàngela Vilallonga
PDF | 207