Presentació web Brexit

El Govern presenta el portal d'informació sobre el Brexit

Conseller Bosch: "Ens anticipem i obrim aquesta via informativa per tal que els ciutadans tinguin la màxima informació sobre què pot significar el Brexit"

query_builder   25 març 2019 12:34

event_note Nota de premsa

El Govern presenta el portal d'informació sobre el Brexit

Conseller Bosch: "Ens anticipem i obrim aquesta via informativa per tal que els ciutadans tinguin la màxima informació sobre què pot significar el Brexit"

Aquest matí el conseller d’Acció Exterior Alfred Bosch i la consellera d’Empresa Àngels Chacón han presentat les eines que el Govern de la Generalitat posa a disposició de la ciutadania i les empreses per afrontar amb més garanties el Brexit. Entre les eines que s’espera un ús més massiu destaca el nou portal d’informació exteriors.gencat.cat/brexit i la bústia per respondre dubtes brexit.exteriors@gencat.cat.
Presentació web Brexit
El conseller Bosch ha explicat que “hi ha més de 19.000 residents britànics a Catalunya i més de 19.000 catalans residents al Regne Unit”, i per respondre els dubtes que puguin tenir una de les accions necessàries des del Govern és presentar aquesta web d’informació sobre el Brexit. “L’escenari ara mateix és d’incertesa”, diu Bosch, “però hem volgut prendre la iniciativa i obrim aquesta via informativa perquè els ciutadans i ciutadanes tinguin la màxima informació sobre quina és la situació actual i què pot significar el Brexit”. “El Govern ha d’estar preparat per l’impacte del Brexit, sigui quin sigui”, ha assegurat el conseller. “Detectem també una forta inquietud per part dels residents britànics a Catalunya”, ha dit Bosch davant del cònsol del Regne Unit a Barcelona, Lloyd Milen.
 
La Finestreta Brexit inclou un servei d’assessorament personalitzat, suport en destí des de l’oficina d’ACCIÓ a Londres, una eina d’autodiagnosi online sobre el grau d’exposició al Brexit, acompanyament per exportar a nous mercats alternatius i l’organització de jornades pràctiques arreu del territori. La consellera Chacón ha explicat que “volem acompanyar les empreses en la reflexió i la preparació dels seus plans d’actuació perquè des del primer minut del nou escenari estiguin llestes i siguin competitives”.
 
Chacón ha subratllat que “el Regne Unit és el cinquè soci comercial de Catalunya i el segon mercat emissor de turistes, superat només per França. És un dels principals socis de Catalunya en diversos camps, i volem que segueixi sent així”.
 
A la pàgina web s’hi poden trobar dades sobre el possible efecte del Brexit per àmbits, respostes als dubtes més freqüents i informació de contacte on poder adreçar-se com a ciutadà i com empresa. També s’hi expliquen les xifres que es mouen al voltant de l’impacte del Brexit a Catalunya. Totes les preguntes i dubtes que els ciutadans i les empreses es puguin fer s’intenten respondre en aquesta oficina virtual.
 
L’acte de presentació ha tingut lloc aquest matí al Palau de la Generalitat amb la presència, entre d’altres, del cònsol general del Regne Unit a Barcelona, Lloyd Milen; la directora general de Relacions Exteriors, Mireia Borrell; la directora general d’Anàlisi Econòmica, Marta Curto; el conseller delegat d'ACCIÓ, Joan Romero; i el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas.

1  

Imatges

Presentació web Brexit

Presentació web Brexit 241