fm

Bargalló visita dos centres de Manresa i clou l'acte de 10è aniversari dels Serveis Territorials de la Catalunya Central

query_builder   27 març 2019 16:15

event_note Nota de premsa

Bargalló visita dos centres de Manresa i clou l'acte de 10è aniversari dels Serveis Territorials de la Catalunya Central


  • El conseller d’Educació ha visitat dos centres educatius de Manresa i ha clos l’acte de commemoració del 10è aniversari dels Serveis Territorials de la Catalunya Central
f
El conseller d’Educació, Josep Bargalló ha visitat L’Institut Guillem Catà i l’Escola Espill de Manresa. Ho ha fet acompanyat de la directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Dolors Colell. Després de la visita als dos centres el titular d’Educació s’ha traslladat als Serveis Territorial per assistir a l’acte de commemoració del 10è aniversari.
 
Visita a dos centres educatius

El primer centre que ha visitat Josep Bargalló ha estat l’Institut Guillem Catà, on ha fet un recorregut pel centre acompanyat de la directora de l’Institut, Marta Codina, i seguidament s’ha reunit amb l’equip directiu.
L’institut Guillem Catà té 868 alumnes matriculats d’ESO, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i de grau superior. Entre d’altres, l’institut ofereix dos cicles de Formació Dual de les famílies de grau mitjà d’Activitats Comercials i de Fabricació i ennobliment de productes tèxtils. Entre els programes en els quals participa el centre destaquen l’Erasmus+, el Projecte de Qualitat i Millora, i com a novetat, enguany s’han introduït el Projecte Magnet , Innova FP, i Activa FP.
f2
Després, el titular d’Educació s’ha traslladat a l’Escola L’Espill on conjuntament amb la directora del centre, Mercè Lopez, ha visitat les instal·lacions, una aula d’educació infantil i una de formació professional. L’escola té un línia des de P3 a 6è, excepte a 5è que té dues línies. En total escolaritza 217 estudiants.
 
Catalunya Central compta amb 485 centres educatius, dels quals 171 són centres públics d’educació infantil i primària (CEIP), 55 són instituts públics d’ESO i educació post obligatòria i 3 són Institut Escola. Pel que fa al nombre d’alumnes és de 89071. Segons l’etapa educativa hi ha 15240 d’Educació Infantil, 35517 d’Educació Primària, 23214 d’Educació Secundària i 15100 d’Educació Postobligatòria.
f3
10 anys dels serveis territorials
 
Al migdia Bargalló s’ha traslladat als serveis territorials i a les 13h ha assistit a una trobada amb els alcaldes i alcaldesses i presidents dels consells comarcals de la Catalunya Central. A la trobada s’han fet valoracions i anàlisi sobre la segregació escolar, la matriculació equitativa i l’equilibri equitatiu de l’alumnat den centres públic i concertats: “A la reunió hem parlat d’aquelles coses que preocupen als consells comarcals  i als Ajuntaments, temes que coneixem però que anat molt bé parlar-ne. Ha permès aproximar valoracions i anàlisi respecte la segregació escolar, la matriculació equitativa i l’equilibri equitatiu de l’alumnat de tots els centres d’un municipi, siguin públics o concertats”. En el mateix sentit, ha afegit que “hem valorat els elements que als consells comarcals els preocupen i que ens gestionen a nosaltres com són el  transport i  menjador escolar”.
 
El conseller ha manifestat que el Departament d'Educació i l’Ajuntament de Manresa treballen conjuntament de cara al procés de preinscripció que comença divendres per tal que “que aquella família que vulgui obtenir una plaça pública pel seu fill o filla la pugui obtenir”. Per acabar Bargalló considera que ha estat una reunió profitosa per “repassar aspectes que ens poden interessar, qüestions concretes que ens poden traslladar, i transmetre als consells comarcals i Ajuntaments les darreres decisions del pla educatiu del Departament”.
f4
Tot seguit Josep Bargalló ha assistit a l’acte de commemoració del 10è aniversari dels Serveis Territorials, on hi ha hagut actuacions musicals i lectura de poesia a càrrec de professors i alumnes, el descobriment del mural commemoratiu, la projecció d’un vídeo, un discurs de la directora dels Serveis Territorials, i la cloenda a càrrec del conseller d’Educació.
 
Els Serveis Territorials donen servei als centres educatius i a la comunitat educativa de les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i el Solsonès, en total engloba 169 municipis. La seu s’ubica a la carretera de Vic, a una antiga fàbrica de joieria de la capital del Bages. Als Serveis Territorials a la Catalunya central hi treballen un total de 91 persones, dels quals 31 són docents.
 
Catalunya Central compta amb 485 centres educatius, dels quals 171 són centres públics d’educació infantil i primària (CEIP), 55 són instituts públics d’ESO i educació post obligatòria i 3 són Institut Escola. Pel que fa al nombre d’alumnes és de 89.071, dels quals 15.240 són d’educació infantil, 35.517 de primària, 23.214 d’ESO i 15.100 d’ensenyaments postobligatòris.