fm

Josep Bargalló visita diferents centres de l'Empordà el dia d'inici de la preinscripció escolar

query_builder   29 març 2019 15:53

event_note Nota de premsa

Josep Bargalló visita diferents centres de l'Empordà el dia d'inici de la preinscripció escolar


  • El conseller d’Educació ha visita sis escoles del Baix i Alt Empordà
f1
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat avui sis centres educatius de les comarques del Baix Empordà i de l’Alt Empordà, a les poblacions de Palamós, Viladamat i Borassà. La visita ha coincidit amb l’inici del període de preinscripció escolar per als ensenyaments obligatoris, i per això Bargalló ha destacat que “avui totes les famílies que els seus fills comencen P3 o primer d’ESO estan amb aquell neguit de quina escola triar i a quina escola acabaran obtenint plaça. Jo des del Departament d’Educació només puc dir que nosaltres garantim que totes aquelles famílies que sol·liciten una plaça pública, tindran una plaça pública, també garantint que el dret a elecció de pares i mares, és un dret d’elecció que nosaltres hem de respectar si és un dret d’elecció de projecte, no si és un dret d’elecció d’altres qüestions que no és el projecte educatiu”.
f2
En primer lloc, Bargalló ha arribat a l’Escola La Salle i ha recorregut les instal·lacions acompanyat de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig. El conseller ha afirmat que “hem parlat amb l’alcalde i el director dels Serveis Territorials del sistema educatiu de Palamós, que és suficientment ric, suficientment potent com perquè no ens doni cap tipus de problema i en tot cas les propostes que tenim de futur són encara d’ampliar aquesta riquesa i ampliar aquesta potència”. En el mateix sentit, Josep Bargalló ha explicat que “he visitat dues escoles públiques de Palamós, La Vila i Vila-Romà, i he visitat dues escoles concertades, La Salle i Vedruna.  Centrant-me més en el que és l’ensenyament infantil i primari, he vist aquesta riquesa i diversitat de projectes, en tots els casos, projectes educatius de millora, de transformació i d’innovació”.
f
A continuació, s’ha traslladat a l’Escola La Vila, ha visitat algunes aules del centre i s’ha reunit amb l’equip directiu. La Vila és un centre d’educació infantil i primària que compta amb 447 alumnes matriculats i una plantilla de 31 docents. L’escola treballa projectes com Generació plurilingüe, el Projecte de convivència o el Pla Català de l’Esport.
 
Posteriorment, el titular d’Educació ha visitat diferents espais de l’Escola Vedruna. El centre ofereix educació infantil, primària i secundària amb un total de 814 alumnes matriculats. Destaca el treball de l’escola en plans llengües estrangeres, el Projecte Tutoria entre iguals, i Eduioga. Després ha visitat l’Escola Vila-romà del mateix municipi, un centre de 360 alumnes i que du a terme diferents programes d’innovació educativa com el projecte Magnet –que promou les aliances entre centres de referència i escoles-.
f
En acabar, el conseller d’Educació s’ha desplaçat a Viladamat per visitar l’Escola Puig Segalar, que pertany a la Zona Escolar Rural (ZER) Tramuntana, conjuntament amb l’alcalde Robert Sabater, i el director del centre, Miquel Payaró. Després de la visita ha mantingut una trobada amb l’equip directiu. Puig Segalar és una escola rural de 48 alumnes agrupats en 3 grups. L’escola, conjuntament amb les escoles de Ventalló i Els Valentins formen part de la ZER Tramuntana. Alguns dels programes en què participa el centre són el Pla Català de l’Esport, El  Rodajoc o Cantània.
 
Finalment, Bargalló visitarà aquesta tarda L’Escola Sant Andreu de Borrassà acompanyat de l’alcalde de la localitat, Ferran Roquer. L’escola té una matrícula de 75 alumnes del segon cicle d’educació infantil i primària.
                                                                                            
 
29 de març de 2019