Salut

Alba Vergés: "Millorar les condicions dels professionals és millorar l'atenció a la ciutadania. Això és governar"

query_builder   3 abril 2019 17:32

event_note Nota de premsa

Alba Vergés: "Millorar les condicions dels professionals és millorar l'atenció a la ciutadania. Això és governar"

  • El Parlament aprova un decret llei per restablir el complement de productivitat al personal estatutari de l’Institut Català de la Salut
  • La consellera de Salut avança una inversió de 96 milions d’euros per abonar el 100% d’aquest complement l’any vinent
La consellera de Salut, Alba Vergés, en la seva intervenció al Parlament, aquesta tarda. FOTO: Parlament de Catalunya
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que el personal estatutari de l’Institut Català de la Salut (ICS) recuperarà l’any que ve la totalitat del complement de productivitat variable, un instrument de gestió, incentivació i motivació dels professionals per a aconseguir la millora contínua de l’organització, dels processos i dels resultats.
 
La titular de Salut ha fet aquest anunci en una sessió parlamentària per debatre i votar el restabliment del 75% d’aquest complement variable, que ha quedat aprovat amb els vots favorables de tots els grups parlamentaris. Vergés s’ha mostrat satisfeta per l’aprovació –via decret llei- de la mesura, que suposa dedicar uns 24 milions d’euros més per a fer realitat aquest restabliment parcial. Per a la consellera, però, “no en tenim prou” i l’any vinent, els professionals recuperaran el 100% d’aquest complement, amb una inversió addicional de 24 milions d’euros més. En total, suposarà una inversió de 96M€.
 
“Això és governar. I aquest govern governa per més que alguns s’entestin en dir el contrari. Governem per la ciutadania. I governem pels nostres professionals, que van aguantar estoicament els embats de la crisi econòmica. Ara els estem tornant allò que els pertoca per justícia i que mai haurien d’haver perdut”, ha subratllat la consellera.
 
Millores per a la conciliació, la ocupació i la formació
Alba Vergés ha emmarcat aquesta mesura en una més d’aquelles que milloren les condicions de treball dels professionals sanitaris. “Perquè entenem que millorar les seves condicions és també millorar el nostre sistema nacional de salut i en especial millorar la qualitat assistencial cap a la ciutadania”, ha dit.
 
En aquest sentit, la titular de Salut s’ha referit a altres actuacions ja realitzades per millorar les condicions dels professionals i que, més enllà d’increments salarials, afavoreixen la conciliació, la qualitat de l’ocupació i la formació continuada. A curt termini, per exemple, la reconversió de 500 nous contractes d’eventuals a interins contemplada al Pla de Garantia d’Estabilitat Laboral, els 100 milions d’euros injectats per a contractar 250 nous metges de família o la reorganització dels equips unificant l’horari fins les 20h. A llarg termini, la consellera ha emfatitzat la rellevància del consensos assolits en el marc del Fòrum de Diàleg Professional.