Fotografia del vicepresident Aragonès durant la seva intervenció en el Summit Barcelona 2019

El vicepresident Aragonès destaca la importància d'un turisme de qualitat durant la inauguració del "Summit Barcelona"

query_builder   8 abril 2019 14:04

event_note Nota de premsa

El vicepresident Aragonès destaca la importància d'un turisme de qualitat durant la inauguració del "Summit Barcelona"

  • El vicepresident remarca el paper de la capital catalana en la modernització del sector, davant la forta competència d’altres destins turístics
  • Demana “no demonitzar el turisme” i aprendre a gestionar-lo de forma integral, més enllà de voler controlar el transport i l’allotjament
Fotografia del vicepresident Aragonès durant la seva intervenció en el Summit Barcelona 2019
El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha inaugurat aquest matí la primera de les dues jornades de turisme Summit Barcelona, que en la seva primera edició a la capital catalana tractarà sobre el turisme de qualitat com alternativa a la massificació. Aragonès ha remarcat que “és el moment d’aprofundir en la singularitat de l’oferta turística de Catalunya, ara que hi ha molta competició de destins”, després de la recuperació recent de mercats com Turquia, Egipte i Tunísia.
 
També ha assenyalat que “Barcelona és un destí turístic global, ha transformat l’oferta turística de Catalunya i s’ha convertit en la columna vertebral del sector al nostre país”. El vicepresident ha insistit en la importància de la capital de Catalunya, que “ha permès una desestacionalització de l’oferta. A més, hem de reconèixer la modernització de l’oferta hotelera que s’ha realitzat els darrers anys, i aquí hem d’agrair l’esforç que han fet les empreses i treballadors del nostre país”.
 
A l’acte d’inauguració hi han participat el president del comitè organitzador del Summit, Jordi Alberich, el regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, la directora territorial de CaixaBank, Maria Alsina, i el director executiu de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Manuel Butler. 
 
Pere Aragonès ha afegit que cal fomentar el turisme de qualitat, que permet incrementar els ingressos, però també ha destacat que “no hem de demonitzar el turisme. Seria un error tan gran com no gestionar-lo. Per tant, en un trànsit del turisme de masses cap al turisme de qualitat hem d’entendre també que aquest trànsit no és només gestionar l’allotjament i el transport, sinó tractar-lo integralment com a destinació turística”. Aquesta rellevància del sector pot tenir conseqüències positives en altres sectors de l’economia catalana.
 
El vicepresident també s’ha referit durant el seu parlament a alguns dels problemes a millorar per atraure aquest turisme de qualitat, com l’agilització de la tramitació dels visats, la millora de la devolució de l’IVA a turistes o l’augment de les connexions aèries de llarg recorregut.
 
Segons les dades aportades per l’organització del Summit Barcelona, Catalunya compta amb un gran potencial de creixement en la captació de viatgers de llarg radi. Turistes que provenen de la Xina, la Índia, el Japó, els Estats Units, Canadà, Rússia i els països d’Amèrica Llatina són els que, en el seu conjunt, van realitzar una despesa de 10.033 milions d’euros l’any passat. Aquesta xifra va representar el 49% del total d’ingressos del turisme estranger. En canvi, els 5,4 milions de turistes de llarg radi que van arribar a Catalunya només van suposar el 26% del total de visitants.  

2  

Imatges

Fotografia (1)

Fotografia (1) 1260

Fotografa (2)

Fotografa (2) 1313

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 50