TES

Territori i Sostenibilitat inicia aquesta setmana la consulta pública prèvia per elaborar la futura llei del transport de viatgers

query_builder   9 abril 2019 12:26

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat inicia aquesta setmana la consulta pública prèvia per elaborar la futura llei del transport de viatgers

  • S’obrirà ara un període de 30 dies hàbils perquè els sectors implicats i la ciutadania en general puguin fer aportacions que serviran per orientar la redacció de la nova normativa
  • El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, informa al Consell del Taxi de la situació de l’expedient informatiu a Cabify
TES
Padrosa, al mig, durant la reunió del Consell del Taxi avui.
El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha informat avui al Consell del Taxi el calendari amb què treballa el Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) de cara a l’aprovació de la futura Llei del transport de viatgers en vehicles de fins a nou places, que ha de regular de forma integral els serveis de taxi i de VTC. El Govern va aprovar-ne la setmana passada la memòria preliminar i ara, aquesta setmana, el Departament obre el tràmit de  consulta pública prèvia. Durant un període de 30 dies hàbils els sectors implicats i la ciutadania en general podran fer les propostes que contribueixin a una millor definició de la realitat a regular. Els resultats obtinguts en aquest procés hauran de servir per orientar la redacció de la futura llei, que durà a terme el Departament de TES en coordinació amb altres departaments, amb l’objectiu que el Govern pugui aprovar el Projecte de llei la primavera vinent i pugui iniciar, així, la tramitació parlamentària.
 
Padrosa també ha explicat que el Departament ha ampliat l’expedient informatiu a l’empresa Prestige & Limousine, del grup Cabify, on se li requereix, novament, que clarifiqui els termes de contractació i prestació del servei de lloguer de vehicles amb conductor (VTC). El Departament vol conèixer de manera clara si l’empresa respecta els 15 minuts de precontractació de cada servei, tal i com obliga el Decret llei de mesures urgents en matèria de transport de viatgers mitjançant el lloguer de vehicles amb conductor aprovat pel Govern el 29 de gener i convalidat pel Parlament el 28 de febrer.
 
El Departament va obrir aquest expedient informatiu l’11 de març passat demanant a l’empresa els termes de la contractació així com el detall dels serveis realitzats entre el 7 i el 10 de març, amb indicació de l’hora de contractació i de l’inici de la prestació del servei. Amb la documentació aportada fins ara per Prestige & Limousine falta informació per a poder concloure si compleix la normativa.
 
Per aquest motiu, el Departament ha ampliat l’expedient deu dies més i demana que l’empresa “informi de manera clara i inequívoca sobre la manera com està operant a Catalunya i, més concretament, com garanteix el respecte i el compliment de l’interval de temps mínim de 15 minuts entre la contractació i la prestació efectiva del servei establert pel decret”.
 
En paral·lel, el Departament ha obert una sèrie d’expedients sancionadors a Prestige & Limousine com a conseqüència d’actuacions de la inspecció a peu de carrer. En aquests casos s’ha comprovat l’incompliment del termini mínim de 15 minuts entre la contractació i la prestació efectiva del servei.
 
D’altra banda, el Consell del Taxi ha servit també per valorar positivament l’entrada en funcionament, segons s’ha fet públic aquesta setmana, de dues plataformes VTC que operaran des de Barcelona i que arriben uns mesos després de l’aprovació de la nova normativa catalana en matèria de transport de viatgers a través del lloguer de vehicles amb conductor.

1  

Imatges

Foto

Foto 1481

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 371