Fotografia del vicepresident durant la seva compareixença al Ple del Parlament

El Parlament de Catalunya convalida el decret llei que aprova un suplement de crèdit per augmentar les despeses de personal durant el 2019

query_builder   10 abril 2019 14:19

event_note Nota de premsa

El Parlament de Catalunya convalida el decret llei que aprova un suplement de crèdit per augmentar les despeses de personal durant el 2019

  • Es destinaran 814 M€ a cobrir les millores retributives i l’augment de dotacions de personal dels darrers tres anys, així com al retorn de la paga extra del 2013
  • Aragonès: “Convalidar aquest decret llei és convalidar el compromís de les institucions amb l’ensenyament, la salut, el treball i els afers socials, la seguretat i les emergències del nostre país”
Fotografia del vicepresident Aragonès durant la seva compareixença al Parlament
El Parlament de Catalunya ha convalidat avui el decret llei del Govern que aprova un suplement de crèdit per valor de 814 milions als Pressupostos de la Generalitat del 2017 prorrogats per al 2019. Aquesta mesura permet incorporar a la despesa de l’any 2019 les millores en matèria de personal que s’han aprovat en els darrers anys.
 
Concretament, les millores es centren en tres àmbits. D’una banda, es financen els nous efectius de personal docent i sanitari que s’han incorporat a la plantilla de la Generalitat degut a l’augment de la població beneficiària (per causes com la major esperança de vida o l’augment de la població en edat escolar). En segon lloc, es cobreix l’increment de les retribucions dels treballadors públics fixades pel Govern de l’Estat per als anys 2017, 2018 i 2019. I, finalment, es preveu la despesa necessària perquè durant el 2019 es faci efectiu el retorn del 40% de la paga extraordinària del 2013.
 
Durant la seva intervenció al Parlament, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha destacat que “convalidar aquest decret llei és convalidar el compromís de les institucions amb l’ensenyament, la salut, el treball,  els afers socials, la seguretat i les emergències del nostre país, i amb la resta de treballadors de l’administració de la Generalitat de Catalunya”.
 
El vicepresident ha explicat que el suplement de crèdit es finançarà, d’una banda, amb els majors ingressos de les bestretes del model de finançament amb què compta la Generalitat per a l’exercici 2019; i, de l’altra, a compte de l’objectiu de dèficit autoritzat el 2019 (-0,1% del PIB). “L’estimació d’ingressos que ha de percebre la Generalitat de Catalunya permet finançar perfectament el suplement de crèdit necessari per atendre aquests compromisos de despesa, garantint a l’hora el compliment dels objectius de dèficit, de deute i de regla de la despesa, d’acord amb la normativa d’estabilitat pressupostària”, ha subratllat.
 
Aragonès ha recordat que l’aprovació del suplement de crèdit suposa la primera part del pla d’acció que s’està portant a terme amb el conjunt de departaments “per garantir el nivell i la qualitat d’atenció dels serveis públics fonamentals durant la situació de pròrroga pressupostària”. Per això, ha afegit, “a la vegada que estem revisant a fons la despesa, reprioritzem les intervencions en matèria de polítiques públiques i focalitzem els recursos als àmbits on tenen més retorn social, dedicant una atenció especial a qui més ho necessita, amb l’objectiu de millorar el benestar i el progrés de la ciutadania, que és la raó de ser última d’aquest govern”.
 

2  

Imatges

Fotografia (1)

Fotografia (1) 429

Fotografa (2)

Fotografa (2) 498

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 64