Consell

El consell d'administració de l'ACA aprova l'actualització de les zones amb risc d'inundació a les conques internes

query_builder   11 abril 2019 17:41

event_note Nota de premsa

El consell d'administració de l'ACA aprova l'actualització de les zones amb risc d'inundació a les conques internes

 
  • L’agència proposa incrementar els trams respecte l’anterior període, passant dels 93 proposats en el primer cicle als 105 del segon

 

  • En la sessió d’avui –la número 200- també s’ha aprovat el préstec de l’ACA a la Generalitat, per valor de 53,8 MEUR, per poder efectuar la liquidació de la concessionària d’ATLL
 
 
Imatge de la sessió celebrada avui.
Imatge de la sessió celebrada avui.
El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat avui, en la seva sessió número 200, l’actualizació i revisió de l'avaluació preliminar del risc d'inundació a les conques internes catalanes, corresponent al segon cicle de la planificació (període 2022-2027), d'acord amb allò que preveu el Reial decret 903/2010, de 9 de juliol, d'avaluació i gestió de riscos d'inundació (RDI), que transposa la Directiva 2007/60/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 23 d'octubre de 2007, relativa a l'avaluació i la gestió dels riscos d'inundació.

En l’avalució preliminar del risc d’inundació corresponent al primer cicle de la planificació (període 2016-2021) es van identificar un total de 21 trams amb risc d'inundació –TRI- costaners, amb una longitud total de 110,50 quilòmetres, i un total de 72 TRI fluvials, que suposaven un total de 446,80 quilòmetres.

En l’actualització i revisió que s’ha dut a terme i que s’ha aprovat en el consell d’avui, s'han identificat un total de 105 TRI, dotze més que en el primer cicle de planificació. D’aquests, 26 –cinc més que en el primer cicle- es corresponen a TRI costaners, amb una longitud total de 186,24 quilòmetres, i 79 –set més que en el primer cicle- es corresponen a TRI fluvials, que suposen una longitud total de 524,17 quilòmetres.

A nivell d’àrees amb risc potencial significatiu d’inundació (ARPSI), en aquest segon cicle s’han incorporat les tipologies pluvials (1 ARPSI) i, fluvials-pluvials (1 ARPSI).

Finalitzada aquesta fase, l’agència ja ha iniciat els treballs associats a la elaboració dels mapes de perill d’inundació corresponents al segon cicle de planificació perquè, d’acord amb el que estableix el Reial Decret d’Avaluació i Gestió de Riscos d'Inundació (RDI), puguin estar aprovats abans del 31 de desembre del 2019.
 
Liquidació de l’antiga ATLL
 
En la sessió del consell d’administració també s’ha aprovat el préstec de l’ACA a la Generalitat, per valor de 53,8 MEUR, per a poder efectuar la liquidació d’ATLL Concessionària, d’acord amb la proposta presentada en el consell executiu de Govern del passat 2 d’abril de 2019.
 
Aquest préstec tindrà una durada de 36 mesos i el venciment final serà el dia 1 de gener de 2022. La devolució del capital cedit anirà a càrrec de l’actual ATL pública.

1  

Imatges

Foto consell

Foto consell 1984

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 276