Fotografia del vicepresident Aragonès durant la seva intervenció

Aragonès remarca el paper del sector de la distribució per detectar els canvis alimentaris i socials dels consumidors

query_builder   11 abril 2019 19:45

event_note Nota de premsa

Aragonès remarca el paper del sector de la distribució per detectar els canvis alimentaris i socials dels consumidors

  • El vicepresident participa en la presentació de l’últim informe de l’Observatori Bonpreu i Esclat del Consum Alimentari de Catalunya
  • Aquest informe se centra en l’evolució dels hàbits i la despesa de les llars entre el 2013 i el 2017, durant la sortida de la crisi
Fotografia del vicepresident durant la seva intervenció
El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha participat en l’acte de presentació del nou informe de l’Observatori Bonpreu i Esclat del Consum Alimentari a Catalunya, centrat en l’evolució dels hàbits dels consumidors durant els anys de recuperació econòmica (2013-2017) i en la demanda d’aliments a Catalunya el 2017. Aragonès ha valorat la importància de la feina que realitza l’Observatori i el paper del sector de la gran distribució comercial per donar a conèixer “els canvis alimentaris, socials, les tendències i la integració de les noves cultures, que són bàsics per entendre l’evolució de la societat”.
 
Aragonès ha afirmat que l’informe “es basa en l’anàlisi sobre els hàbits del conjunt de la societat catalana i que permet tenir una fotografia de les noves dinàmiques de consum”. A més, les dades d’aquest informe són de gran valor per a “proveïdors, transformadors i distribuïdors, perquè poden treure les seves conclusions i  donar resposta al mercat. Tota la cadena de valor en surt beneficiada”, ha afegit.     
 
Per la seva banda, el secretari general del departament, Albert Castellanos, ha tancat l’acte, celebrat a l’auditori del World Trade Center de Barcelona, i ha destacat que l’informe que es presenta avui “és una eina molt útil no només per  la competitivitat empresarial, sinó també per llegir l’evolució econòmica i social del país”.
 
L’Observatori Bonpreu ha detectat que la despesa alimentària per llar va tenir a Catalunya una davallada d’un 1,2% l’any passat. Aquest percentatge contrasta amb el fet que durant el període de recuperació econòmica que tracta l’estudi (2013-2016), la despesa alimentària havia registrat un increment d’un 2,8%. 

1  

Imatges

Fotgografia

Fotgografia 120

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 60