El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha participat en l’acte de presentació del nou informe de l’Observatori Bonpreu i Esclat del Consum Alimentari a Catalunya, centrat en l’evolució dels hàbits dels consumidors durant els anys de recuperació econòmica (2013-2017) i en la demanda d’aliments a Catalunya el 2017. Aragonès ha valorat la importància de la feina que realitza l’Observatori i el paper del sector de la gran distribució comercial per donar a conèixer “els canvis alimentaris, socials, les tendències i la integració de les noves cultures, que són bàsics per entendre l’evolució de la societat”.
Aragonès ha afirmat que l’informe “es basa en l’anàlisi sobre els hàbits del conjunt de la societat catalana i que permet tenir una fotografia de les noves dinàmiques de consum”. A més, les dades d’aquest informe són de gran valor per a “proveïdors, transformadors i distribuïdors, perquè poden treure les seves conclusions i donar resposta al mercat. Tota la cadena de valor en surt beneficiada”, ha afegit.
Per la seva banda, el secretari general del departament, Albert Castellanos, ha tancat l’acte, celebrat a l’auditori del World Trade Center de Barcelona, i ha destacat que l’informe que es presenta avui “és una eina molt útil no només per la competitivitat empresarial, sinó també per llegir l’evolució econòmica i social del país”.
L’Observatori Bonpreu ha detectat que la despesa alimentària per llar va tenir a Catalunya una davallada d’un 1,2% l’any passat. Aquest percentatge contrasta amb el fet que durant el període de recuperació econòmica que tracta l’estudi (2013-2016), la despesa alimentària havia registrat un increment d’un 2,8%.