Gavín

Gavín: "És necessari definir nous models per millorar la governança dels aeroports"

query_builder   12 abril 2019 17:24

event_note Nota de premsa

Gavín: "És necessari definir nous models per millorar la governança dels aeroports"

  • El Secretari d’Infraestructures i Mobilitat inaugura la jornada “Governança aeroportuària des d'una visió territorial”, organitzada per l'Airport Regions Conference, juntament amb la Generalitat de Catalunya i els Ajuntaments de Barcelona, el Prat de Llobregat i Gavà
Gavín, segon per la dreta, durant la inauguració de la jornada, aquest matí.
Gavín, segon per la dreta, durant la inauguració de la jornada, aquest matí.
El Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha inaugurat aquest divendres la jornada Governança aeroportuària des d'una visió territorial, on ha reivindicat “un nou marc de relació entre operadors aeroportuaris i autoritats territorials”. A la jornada, organitzada per l'Airport Regions Conference (ARC), la Generalitat de Catalunya i els Ajuntaments de Barcelona, el Prat de Llobregat i Gavà, set experts internacionals han explicat diferents models de relació entre aeroports i territoris i han coincidit en la necessitat d’establir una estreta col·laboració i cooperació entre aquestes infraestructures i les autoritats locals, compartint reptes i objectius.
 
Durant la seva intervenció, Gavín ha insistit en què “un nou marc de governança ha de permetre incentivar l’impacte econòmic dels aeroports, fomentar l’ocupació i millorar la qualitat de vida de les persones que viuen en les seves proximitats”.
 
L’ARC, una organització que reuneix més de 30 territoris europeus amb aeroport en les quals hi viuen més de 70 milions de persones, ha establert un grup de treball per tractar els models de governança aeroportuària des d’una òptica territorial i preveu presentar durant l’any 2020 una publicació amb els resultats dels treballs. L’ARC treballa amb l’objectiu de preservar els interessos regionals en relació amb les dinàmiques aeroportuàries. La Generalitat, a través d’Aeroports de Catalunya, és membre de l’ARC.

1  

Imatges

Foto

Foto 60