Govern

President Torra: "Contra la demagògia i les prediccions catastrofistes, l'atur continua baixant"

query_builder   25 abril 2019 14:07

event_note Nota de premsa

President Torra: "Contra la demagògia i les prediccions catastrofistes, l'atur continua baixant"

 
·         El cap de l’Executiu qualifica de “bona notícia” per a l’economia catalana que gairebé 5.000 persones hagin trobat feina aquest primer trimestre
 

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat avui de “bona notícia” per a l’economia catalana la baixada de l’atur a Catalunya durant el primer trimestre d’enguany, amb un 11,6 % de taxa, una dècima menys que l’any passat. El cap del Govern ha valorat aquestes dades, que contrasten amb les del conjunt de l’estat, on s’ha incrementat l’atur un 1,51%,  ressaltant que són “una dada positiva contra la demagògia i les prediccions catastrofistes” pel que fa a l’evolució de Catalunya.
 
En aquesta línia, Quim Torra ha remarcat, via Twitter, que “continuem treballant de valent per obtenir més resultats positius pels 7,5 milions de futurs. I per fer la República”.
 
El nombre de persones sense feina a Catalunya va caure en 4.800 persones el primer trimestre de 2019, assolint la xifra de 446.600 desocupats. En comparació amb el primer trimestre de l’any passat, el nombre d’aturats s’ha reduït en un 2,64%, amb 12.100 aturats menys.  Pel que fa al conjunt de l’Estat, l’atur ha pujat en 49.900 persones en aquest primer trimestre de 2019, la qual cosa suposa un increment de l’1,51% i la taxa se situa en el 14,79%.
 
Catalunya tanca el primer trimestre amb 3,4 milions de catalans amb feina, 87.700 més que un any enrere, i ha estat el 2n territori de l’Estat espanyol on s'ha creat més ocupació en termes absoluts, només superada per Andalusia. La taxa d'ocupació a Catalunya, per tant, es va situar durant el primer trimestre en el 54,24%.