TES

Calvet: "Hi haurà una coordinació continua per afrontar campanya d'estiu a l'aeroport de Barcelona i per prendre mesures estructurals a mig i llarg termini"

query_builder   6 maig 2019 14:40

event_note Nota de premsa

Calvet: "Hi haurà una coordinació continua per afrontar campanya d'estiu a l'aeroport de Barcelona i per prendre mesures estructurals a mig i llarg termini"

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat ha presidit, junt amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura, la segona reunió del Comitè de coordinació aeroportuària de Catalunya
TES
Calvet i Saura, al mig, durant la reunió d'aquest matí. A la dreta, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha presidit avui, juntament amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, la segona reunió del Comitè de coordinació aeroportuària de Catalunya on s’ha presentat un pla, encarregat pel Ministeri de Foment, per afrontar els reptes que té l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona – el Prat a curt, mig i llarg termini. En aquest sentit, Calvet ha destacat que per afrontar l’increment del 5% en el nombre passatgers previst per a aquesta temporada d’estiu “hi haurà una coordinació i una comunicació contínua de tots els actors perquè tot funcioni correctament, així com també per prendre mesures estructurals a mig i llarg termini ”.
 
Calvet ha recordat “les contingències”, algunes de les quals alienes a l’aeroport, esdevingudes la passada campanya d’estiu “que van dificultar molt la navegació aèria i, conseqüentment, el normal funcionament de l’aeroport de Barcelona, una infraestructura estratègica per al país, per a famílies i empreses”. En aquest sentit, les reunions d’aquest comitè han de servir per poder disposar “de la suficient anticipació, coordinació i capacitat de comunicació amb els usuaris”, per garantir el funcionament òptim de l’aeroport, ha manifestat el titular de Territori i Sostenibilitat, tot i que ha afegit que cal ser prudents a l’espera de com es desenvolupa la temporada d’estiu.
 
El conseller ha posat de relleu que l’aeroport “està en números verds i cada any veiem com s’incrementen el nombre d’operacions i de passatgers. Per primer cop s’han superat els 50 milions de passatgers anuals i les xifres per a la temporada d’estiu també preveuen creixements”. Però ja amb la vista posada en el mig i en el llarg termini Calvet ha indicat: “Hem d’anar reflexionant sobre les necessitats de l’aeroport de Barcelona, que són les de l’economia catalana, i el comitè de coordinació és un bon instrument de treball”.

1  

Imatges

Foto

Foto 204

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 170