La consellera atenent els mitjans de comunicació

La consellera Chacón convoca als agents de l'ecosistema de l'automoció català a unes jornades de treball

query_builder   8 maig 2019 12:42

event_note Nota de premsa

La consellera Chacón convoca als agents de l'ecosistema de l'automoció català a unes jornades de treball

  • L’objectiu d’aquestes trobades és definir les actuacions i accions que permetran mantenir i millorar la competitivitat i el pes del sector
  • La consellera reunirà durant el mes de juny els agents socioeconòmics, el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya, els grans fabricants d’automòbils i a tota la indústria auxiliar, els centres tecnològics i l’ecosistema de formació superior
La consellera atenent els mitjans de comunicació
La consellera atenent els mitjans de comunicació
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha anunciat aquest matí que convocarà als agents de l’ecosistema de l’automoció català a unes jornades de treball durant el mes de juny. La consellera ha explicat que l’objectiu d’aquestes trobades és “definir les actuacions i accions que permetran mantenir i millorar la competitivitat i el pes del sector”. Chacón ha justificat la convocatòria d’aquestes jornades de treball perquè “al Govern som conscients que el sector de l’automoció, que té un pes importantíssim en la nostra economia, està canviant”.
 
En concret, la titular d’Empresa i Coneixement ha subratllat que “som conscients de la transformació exponencial que provoca l’impacte de les noves tecnologies” i, en aquest sentit, “aquestes jornades de treball conjunt amb tots els agents serviran per definir un full de ruta”. La consellera ha insistit en que “aquest pla ens permetrà mantenir i millorar la competitivitat i el pes del sector de l’automoció que aquesta setmana llueix amb el centenari del Saló de l’Automòbil, on es parla d’un vehicle autònom, elèctric, compartit i connectat”. De fet, el 2025 el 60% dels vehicles que circulen al món estaran connectats. 
 
La consellera ha indicat que reunirà a patronals, sindicats, el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya, els grans fabricants d’automòbils i a tota la indústria auxiliar, els centres tecnològics i l’ecosistema de formació superior.
 
El sector de l’automoció a Catalunya genera 143.000 llocs de treball directes i indirectes i factura 23.800 milions d’euros, xifra que representa més del 10% del PIB del país. Amb més de 10.800 empreses que s’hi dediquen, les exportacions catalanes d’aquest sector representen el 23,2% del total de l’Estat espanyol. (FONT: CIAC + DGI – ACCIÓ en base a INE i ICEX).