Automoció

Educació promou al Saló de l'Automòbil l'oferta formativa del sector del transport i el manteniment de vehicles

query_builder   10 maig 2019 09:00

event_note Nota de premsa

Educació promou al Saló de l'Automòbil l'oferta formativa del sector del transport i el manteniment de vehicles

  • L’objectiu és donar a conèixer a les empreses i als visitants els diferents títols que l’FP ofereix en aquest àmbit, especialment en la modalitat dual
  • Actualment més de 7.000 alumnes catalans cursen algun dels cicles formatius relacionats amb el Saló, dels quals 300 ho fan en dual
Automoció1
El Departament d'Educació promourà a partir de demà al Saló Internacional de l’Automòbil l’oferta de cicles formatius de formació professional vinculats al sector del transport i el manteniment de vehicle. Amb aquest objectiu, el Departament disposarà d’un estand propi en què donarà a conèixer a les empreses i als visitants del Saló els diferents títols, especialment en la modalitat dual. La fira, que enguany celebra el seu centenari amb el nom d’Automobile Barcelona, tindrà lloc de l’11 al 19 de maig al recinte firal de Montjuïc de la Fira de Barcelona.
 
Així doncs, la participació en aquest saló permet al professorat d’FP poder entrar en contacte amb les empreses del sector i promocionar els cicles formatius i els diferents serveis que poden obtenir a través de l’FP, que poden donar resposta a les seves necessitats. Concretament, es busca que les empreses puguin millorar la qualificació professional dels seus treballadors i que puguin integrar personal format d’acord amb les seves demandes. En aquest sentit, els graduats d’FP i els alumnes d’FP dual poden incorporar-se a totes les àrees del sector, tant a les unitats de producció com als diferents tallers de manteniment i altres serveis post-venda.
Automoció2
En total, a Catalunya hi ha més de 7.000 alumnes que cursen algun dels 6 cicles de la família professional de transport i manteniment de vehicles:
 
- En grau mitjà
  1. Carrosseria: s’imparteix en 22 centres arreu de Catalunya, amb 7 línies en FP dual
  2. Conducció de vehicles de transport per carretera: s’ofereix en un centre i també compta amb una línia de dual
  3. Electromecànica de maquinària: s’ofereix en 4 centres, amb 2 ínies en FP dual
  4. Electromecànica de vehicles automòbils: es pot cursar en 45 centres i compta amb 19 línies de dual
  5. Electromecànica de vehicles automòbils, perfil professional d'electromecànica de vehicles industrials i altres especialitats: s’ofereix en 3 centres, amb 2 ínies en FP dual
 
- En grau superior
  1. Automoció: s’imparteix en 28 centres, amb 18 línies en FP dual
 
A banda d’aquests 6 títols, Educació ha implementat aquest curs en FP dual una adaptació curricular del cicle formatiu de grau superior d’Educació Disseny en fabricació mecànica, al Desenvolupament virtual de l’automòbil, que s’imparteix en un institut.
 
 
FP dual
 
Educació també vol aprofitar la seva presència al Saló per exposar a les empreses del sector els beneficis de l’FP dual, que contribueix a la millora de la competitivitat de les empreses perquè els permet disposar d'un capital humà amb les competències i habilitats personals i professionals necessàries per incorporar-se a l'empresa. Aquest curs prop de 300 alumnes de segon curs es formen en FP dual a empreses dels diferents sectors de l’automòbil.
 
La dual és una modalitat formativa en què l'estudiant es converteix en aprenent i combina la formació en el centre educatiu amb l'activitat productiva a l'empresa. Els objectius són: adequar la formació professional a les necessitats de les empreses, establir una major vinculació i corresponsabilitat entre els centres de formació professional i les empreses, i millorar el procés d'aprenentatge dels estudiants de formació professional.
 
Més informació sobre l’oferta de formació professional:  http://queestudiar.gencat.cat/ca/estudis/fp/
 
 
10 de maig de 2019
 

2  

Imatges

Automoció 1

Automoció 1 428

Automoció 2

Automoció 2 6968