Govern

El conseller Calvet visita les drassanes Nicolau al port de la Ràpita

query_builder   10 maig 2019 18:23

event_note Nota de premsa

El conseller Calvet visita les drassanes Nicolau al port de la Ràpita

  • Les drassanes Nicolau són líders en la construcció de vaixells de pesca i aqüicultura a tot Catalunya i un referent per al sector pesquer dins la indústria naval
Ràpita drassanes
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat del gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha visitat aquest divendres les drassanes Nicolau al port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), juntament amb l’alcalde del municipi, Josep Caparrós. Ara fa tres mesos, aquesta empresa naval va reprendre la seva activitat de construcció d’embarcacions de pesca i aqüicultura, en un edifici situat al moll comercial del port, després de patir un incendi l’any 2018 que va destruir completament les seves naus.
 
Quan va passar aquest incident, l’empresa naval necessitava noves instal·lacions per continuar treballant els contractes que tenien en marxa i corria perill de perdre’s. Finalment, va arribar a un acord amb Ports de la Generalitat per instal·lar la seva activitat dins del port i poder continuar treballant per atendre els seus clients.
 
 
Així, les drassanes Nicolau tenen una autorització administrativa per un termini de dotze mesos per desenvolupar l’activitat naval a les instal·lacions portuàries. Mentrestant, l’empresa naval ha de preparar un projecte d’adequació de la nau a la seva activitat, amb l’objectiu d’establir una concessió administrativa amb Ports de la Generalitat per aquesta nau que consolidi aquesta activitat naval al port de Sant Carles de la Ràpita.
 
Un referent per al sector pesquer
 
Les drassanes “Astilleros Nicolau” té més de cent anys d’experiència en la construcció de vaixells de pesca i aqüicultura. De fet, lidera la construcció de vaixells pesquers a tot Catalunya  i és un referent de la indústria naval per al sector pesquer. Té una plantilla de sis treballadors que preveu doblar a partir de l’estiu. Actualment, les drassanes Nicolau construeixen una mitjana de 6 a 8 embarcacions a l’any, destinades a comunitats com ara, Illes Balears, Cantàbria i Comunitat valenciana, així com a l’exportació, principalment a l’Àfrica.
 
L’any 1983, l’empresa naval va iniciar la construcció de vaixells amb una tecnologia de laminat amb fibra de vidre, que funciona al buit per injecció. D’ençà, les drassanes Nicolau s’han convertit en especialistes d’aquesta tècnica i fins a l’actualitat han construït 292 vaixells pesquers. Una tècnica que perfeccionaran aquest estiu amb la implantació de sistemes de producció amb maquinària robotitzada, impressores i fresadores 3D, per incrementar-ne la competitivitat, reduir el temps de producció, millorar la qualitat i fer un producte personalitzat per a cada client, esdevenint una empresa pionera a l’Estat en la tècnica de construcció de vaixells pesquers.

2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 244

Fotografia

Fotografia 255

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 152