Carreteres

El Govern vetlla pel bon estat i manteniment de les nostres carreteres

query_builder   13 maig 2019 08:30

event_note Nota de premsa

El Govern vetlla pel bon estat i manteniment de les nostres carreteres

  • Es destinen 411 milions d'euros per mantenir carreteres i adquirir vehicles i serveis de qualitat ambiental
  • 406,8 milions d’euros es destinaran a la conservació i manteniment de carreteres i a la contractació de sistemes i instal·lacions per al control viari.
  • La pràctica totalitat de les despeses es faran amb càrrec als pressupostos d’aquest any i dels propers fins al 2023
El Consell Executiu ha aprovat diferents despeses per al manteniment de carreteres i l’adquisició de vehicles i serveis de qualitat ambiental, que sumen un total de 411 milions d’euros amb càrrec als pressupostos d’aquest any i dels propers fins al 2023.
 
  •  406,8 milions d’euros es destinaran a la conservació i manteniment de carreteres i a la contractació de sistemes i instal·lacions per al control viari.
  • 3,6 milions d’euros serviran per arrendar amb opció de compra diferents tipus de vehicles, com màquines llevaneu, furgons i furgonetes transformades per a tasques d’explotació, conservació i supervisió d’obres de carreteres i aforaments de trànsit.
  • 930.000 euros seran per a la contractació del servei d’assistència tècnica del programa voluntari de compensació d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i del servei de canvi i transport de mostres obtingudes a través dels sensors manuals integrats a la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya (XVPCA).
 
Detalls de les accions
 
-       Conservació d'obra civil als trams de carretera adscrits als àmbits dels diferents parcs de conservació de carreteres: 106.619.640 euros.
 
-       Conservació integral als trams de carretera adscrits als àmbits de conservació de les zones est i oest de Barcelona: 52.789.744 euros.
 
-       Conservació d'obra civil als trams de carretera adscrits als àmbits de conservació dels parcs de carreteres de Lleida: 30.947.748 euros.
 
-       Conservació de ferms als trams de carretera adscrits als àmbits dels diferents parcs de carreteres: 101.641.821 euros.
 
-       Conservació d'estructures als trams de carretera adscrits als serveis territorials de carreteres: 29.580.409 euros.
 
-       Conservació d'actius geotècnics als trams de carretera adscrits als serveis territorials de carreteres: 29.740.390 euros.
 
-       Explotació i manteniment dels sistemes i instal·lacions del Centre de Control Viari de la Generalitat de Catalunya (CCV) i dels túnels i trams viaris que gestiona: 55.489.223 euros.
 
-       Servei d'assistència tècnica per al control, seguiment i verificació del Programa voluntari de compensacions d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH): 380.061 euros.
 
-       Contractació del canvi i el transport de les mostres obtingudes pels sensors manuals integrats a la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya: 547.907 euros.
 
-       Subministrament, mitjançant arrendament amb opció de compra, de 14 vehicles amb funcions de llevaneus i altres, equipats amb trabuc: 1.878.307 euros.
 
-       Subministrament de 15 furgons, mitjançant arrendament amb opció de compra: 1.003.622 euros.
 
-       Subministrament, mitjançant arrendament amb opció de compra, de 16 furgonetes transformades per a la conservació, explotació, supervisió d'obres de carreteres i aforaments de trànsit: 727.161 euros