La dir gral de Comerç, Muntsa Vilalta, en la presentació de l'informe de l'Observatori de Centres Urbans, de la Fundació Comerç Ciutadà

COMERÇ

La Generalitat dota amb 10.000 euros el Premi Nacional de Comerç, per impulsar la competitivitat i la innovació en l'àmbit del comerç de proximitat

query_builder   15 maig 2019 11:30

event_note Nota de premsa

COMERÇ

La Generalitat dota amb 10.000 euros el Premi Nacional de Comerç, per impulsar la competitivitat i la innovació en l'àmbit del comerç de proximitat

La dir gral de Comerç, Muntsa Vilalta, en la presentació de l'informe de l'Observatori de Centres Urbans, de la Fundació Comerç Ciutadà
La dir gral de Comerç, Muntsa Vilalta, en la presentació de l'informe de l'Observatori de Centres Urbans, de la Fundació Comerç Ciutadà
·        Així ho ha explicat avui la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, a Mataró en el marc de la presentació de l’Observatori Centres Comercials Ciutats Mitjanes de Catalunya, de la Fundació Comerç Ciutadà

·        El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement ha obert el termini per participar en la 19a edició dels Premis Nacionals de Comerç i en els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris, que anualment lliura la Generalitat

·        Com a novetat, s’inclou la categoria de Premi Nacional de Comerç que per primer cop es dotarà econòmicament amb 10.000 euros, amb l’objectiu de potenciar la competitivitat i el desenvolupament de les iniciatives més innovadores en l'àmbit del comerç de proximitat

·        De la seva banda, els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris distingeixen els comerços en actiu que al llarg de més de cent anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat, tot adaptant-se als canvis

·        Els comerços, empreses, entitats i administracions poden presentar les seves candidatures fins al proper 5 de juliol
 
 
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), del Departament d’Empresa i Coneixement ha obert el termini per participar en els Premis Nacionals de Comerç i en els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris 2018, que anualment lliura la Generalitat de Catalunya.
 
En el marc de la presentació de l’informe de l’Observatori de Centres Comercials Ciutats Mitjanes de Catalunya, de la Fundació Comerç Ciutadà que s’ha fet aquest matí a Mataró, la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha anunciat l’obertura de la convocatòria dels premis de comerç, i ha explicat que enguany inclou la categoria de Premi Nacional de Comerç que, per primer cop, es dotarà econòmicament amb 10.000 euros, “amb l’objectiu de potenciar la competitivitat i el desenvolupament de les iniciatives més innovadores en l'àmbit del comerç de proximitat”.
 
Premis Nacionals de Comerç 2018

L'objectiu dels Premis Nacionals de Comerç és distingir les persones i empreses amb establiment operatiu a Catalunya que hagin destacat per la seva iniciativa comercial i que, per la seva trajectòria, grau d'innovació i d'adaptabilitat, contribueixen de manera més rellevant al prestigi del comerç, particularment del comerç urbà de proximitat.
 
Els premis estan oberts a persones físiques, microempreses, i petites i mitjanes empreses amb establiment operatiu a Catalunya que desenvolupen la seva activitat en l'àmbit del comerç i els serveis, les entitats que les representen a nivell territorial o sectorial i els ens públics. En la convocatòria d’enguany, s’estableixen 4 categories: Premi Nacional de Comerç (de nova creació), Premi a la Iniciativa Empresarial, Premi a la Iniciativa Col·lectiva, i el Premi a la Gestió Pública en l'àmbit del sector comercial.
 
      Categoria: Premi Nacional de Comerç: Es premia la persona física o jurídica, que hagi optat al Premi a la Iniciativa Empresarial o al Premi a la Iniciativa Col·lectiva, per la seva trajectòria, adaptabilitat i innovació de la gestió i la comercialització, per la incorporació de solucions tecnològiques i d'experiències úniques i productes personalitzats, facilitant noves maneres de compra d'acord amb els hàbits canviants dels consumidors i atenent la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social, contribuint al prestigi del comerç.
 
      Categoria: Premi a la Iniciativa Empresarial: Es premia la iniciativa empresarial més innovadora del comerç urbà, pel desenvolupament de projectes que comportin la incorporació d'un concepte innovador de fórmula comercial, la transformació digital i l'expansió de l'empresa.
 
      Categoria: Premi a la Iniciativa Col·lectiva: Aquesta categoria contempla dos subcategories: Premi a la Iniciativa Comercial Territorial; i Premi a la Iniciativa Col·lectiva Sectorial.
 
o   Subcategoria: Premi a la Iniciativa Col·lectiva Territorial: Es premien les entitats territorials de comerç i de serveis que en la seva trajectòria hagin fet una aportació essencial a través de projectes de dinamització comercial que comportin la potenciació de la singularitat de cada territori, la implicació i compromís amb els diferents agents integrants d'un centre urbà o àrea comercial, la definició d'estratègies de millora en la gestió i qualitat dels serveis al client, i/o el desenvolupament d'actuacions de notorietat que depassin la seva zona. Poden concórrer associacions i federacions territorials de comerç i serveis.
 
o   Subcategoria: Premi a la Iniciativa Col·lectiva Sectorial: Premia contribucions a la potenciació del sector a través de projectes de millora del posicionament de les empreses del mateix sector o de millora els serveis al client i de consolidació de l’oferta del comerç de proximitat; projectes que comportin una innovació de les actuacions i una aportació de valor i prestigi al sector, i/o una integració o cooperació amb altres sectors. Poden concórrer centrals de compra, associacions, federacions i gremis sectorials de comerç i de serveis.
 
      Categoria: Premi a la Gestió Pública en l’àmbit del sector comercial: Aquesta categoria dels premis s’adreça als ajuntaments i altres ens públics pel seu suport al teixit comercial i per la seva implicació en el desenvolupament de projectes que reforcin el model de comerç i serveis urbà, de proximitat, i amb equilibri de formats.
 
A banda de les categories previstes, el jurat podran proposar el reconeixement a persones, empreses o altres entitats que hagin destacat per la seva trajectòria professional, per la seva dedicació al sector, per la seva capacitat d'innovació i emprenedoria, pel desenvolupament de treballs tècnics vinculats al sector comercial, o per qualsevol altre projecte que contribueixi al prestigi de l'activitat comercial a Catalunya.
 
Els Premis consistiran en el lliurament en uns guardons commemoratius i de diplomes. Així mateix, els reconeixements consistiran també en l’entrega dels corresponents diplomes.
 
Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris 2018
 
Aquests premis volen distingir els establiments en actiu que al llarg de més de cent anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania. S’estableixen dues categories: per establiments amb 100 o més anys d’història; i per els establiments que acreditin 150 o més anys d’història.
 
Poden ser candidats i presentar les sol·licituds a aquests premis els mercats municipals, les microempreses i les petites empreses de venda al detall o de prestació de serveis comercials al consumidor final que siguin titulars d'establiments operatius a Catalunya oberts al públic, amb una trajectòria de cent o més anys.
 
Els premis consistiran en un guardó i un diploma, que es concediran ex aequo a tots els establiments i mercats municipals sol·licitants que reuneixin i acreditin els requisits establerts.
 
Presentació de sol·licituds
 
Per optar a qualsevol dels premis, les sol·licituds s’han de fer segons model normalitzat disponible al Canal Empresa, a la web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), o del Departament d’Empresa i  Coneixement, i s’han de presentar per via telemàtica, del Canal Empresa, acompanyades de la documentació que preveuen les bases.
 
Les persones físiques no obligades a utilitzar mitjans electrònics, i que no disposin de mecanismes d’autenticació electrònica, podran presentar-les presencialment. Els comerços, empreses, entitats i administracions que vulguin participar, poden presentar les seves sol·licituds fins el proper 5 de juliol.
 
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través de:
A Twitter:  @empresacat