El president, durant la seva intervenció en l'acte

El president Torra assegura que el Pla País Viu és un dels "compromisos estratègics" de Govern

query_builder   17 maig 2019 16:36

event_note Nota de premsa

El president Torra assegura que el Pla País Viu és un dels "compromisos estratègics" de Govern

  • El Pla pretén trobar solucions a la desocupació, l’envelliment i el despoblament de les comarques
  • El cap de l’Executiu ha presidit la cloenda de la 36a Assemblea general ordinària de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, que s’ha celebrat a Santa Bàrbara
El president, durant la seva intervenció en l'acte. Autor: Rubén Moreno
El president, durant la seva intervenció en l'acte. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat, aquest migdia, davant els representants de les cooperatives agràries d’arreu de Catalunya que un dels “compromisos estratègics” del Govern serà tirar endavant el Pla País Viu, entès com un full de ruta per avançar en la coordinació de polítiques públiques relacionades amb el desenvolupament local i la competitivitat territorial.
 
“Fem-ho junts, amb un sistema de cogovernança. Compartim els problemes i solucionem-los junts”, ha dit als participants a l’Assemblea general de Cooperatives Agràries de Catalunya, amb qui s’ha compromès a “estar al costat de la gent i a confiar en aquells que viuen al territori, que són els que saben quines són les solucions”.

El cap del Govern ha insistit en la necessitat de treballar perquè “la gent que viu al territori es pugui guanyar la vida amb tota dignitat” i, per això, s’ha compromès a lluitar “perquè aquest sigui un país d’oportunitats per a tothom”. “No pot ser que només pensem des del punt de vista de Barcelona o àrea metropolitana”, ha afegit.

El Pla País Viu pretén generar oportunitats a través de l’activitat econòmica i la implicació compartida en zones de Catalunya afectades per la desocupació, l’envelliment i el despoblament. Es tracta d’una eina que treballarà conjuntament amb els ajuntaments, consells comarcals i entitats amb qui dialogarà per “trobar aquest projecte de país viu per a cada comarca”.

Torra ha tingut també paraules de reconeixement per a les cooperatives agràries i els ha dit que “aquest és el compromís del Govern de Catalunya, ser al vostre costat. Si vosaltres tireu endavant, Catalunya tira endavant. Si a les cooperatives els van bé les coses, a Catalunya li aniran bé”, ha reblat.

El president de la Generalitat ha conclòs la seva intervenció assegurant que les cooperatives agràries representen molt bé l’esperit dels catalans de creure que “les coses van millor quan ens associem per treballar conjuntament per tirar endavant un projecte”.

A l’acte també hi han intervingut l’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanc, i el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Roca. Al dinar de germanor, s’hi ha afegit també la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà.

A Catalunya, hi ha 194 cooperatives federades que aglutinen al voltant de 31.500 socis productors. Torra ha recordat que donen servei directe a més de 200.000 persones i feina a prop de 5.000 persones i ha insistit en el paper essencial que tenen “en l’alimentació del país i en la construcció i vertebració del territori”, ja que generen prop del 35% de la producció final agrària de Catalunya.

Les cooperatives agràries tenen una facturació global de més de 1.650 milions d’euros i la majoria d’elles es dediquen a la ramaderia i pinsos, al sector hortifructícola i planta viva i oli d’oliva.

2  

Imatges

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 809

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 1082