CAP Vilafranca

La inversió en salut, una prioritat del Govern per garantir la igualtat d'oportunitats

El Govern presenta un pla de mesures per potenciar l'atenció primària com a eix vertebral del sistema públic de salut de Catalunya

query_builder   20 maig 2019 09:11

event_note Nota de premsa

La inversió en salut, una prioritat del Govern per garantir la igualtat d'oportunitats

El Govern presenta un pla de mesures per potenciar l'atenció primària com a eix vertebral del sistema públic de salut de Catalunya

  • El Govern inverteix 30 milions d'euros per millorar els CAP de Catalunya
  • Les actuacions es realitzaran en un total de 382 centres d’atenció primària (CAP) dels més de 400 que hi ha a Catalunya
  • S’invertirà en nous aparells sanitaris, com 127 ecògrafs
  • Salut ja ha recuperat la despesa corrent anterior a la crisi

El Departament de Salut posarà en marxa el proper mes de juny un pla de millora de l’equipament de l’atenció primària amb una inversió de fins a 30 milions d’euros. Aquesta iniciativa servirà per a fer actuacions en quatre grans àmbits:
 
  • Adquisició de nous aparells sanitaris, que serviran per millorar la resolució de l’atenció primària.
  • Reformes de manteniment i conservació dels centres per potenciar el confort dels professionals i dels usuaris (canvi de calderes, pintura, etc.).
  • Renovació d’equipaments de l’àmbit tecnològic (equips audiovisuals, centraletes telefòniques, etc.).
  • Reposició d’elements d’estructura com, per exemple, butaques d’extracció, substitució de cadires, etc.
El desenvolupament del pla de mesures tindrà una durada de tres anys i es durà a terme en tres fases:
 
-       Primera fase: a executar entre juny del 2019 i el maig del 2020, se centrarà principalment en la compra d’equipament sanitari i adquisició de mobiliari.
 
S’invertiran 11,3 milions d’euros en centres de les regions sanitàries de Catalunya següents: Barcelona ciutat (3,3 milions, en 53 centres); Camp de Tarragona (650.000 €, en 37 centres); Catalunya Central (534.000 €, en 39 centres); Girona (750.000 €, en 55 centres); Lleida (564.000 €, en 22 centres); Metropolitana Nord (2,3 milions, en 100 centres); Metropolitana Sud (2,7 milions, en 58 centres) i Terres de l’Ebre (432.000 €, en 18 centres). 
 
-       Segona i tercera fase: se centraran més en les reformes i adequacions i el canvi d’instal·lacions d’àmbit tecnològic, i es preveu que finalitzin el juny de l’any 2022.