Govern

El Govern destina 2 MEUR a la gestió de la qualitat i la seguretat de la xarxa viària

query_builder   22 maig 2019 11:30

event_note Nota de premsa

El Govern destina 2 MEUR a la gestió de la qualitat i la seguretat de la xarxa viària

  • El Departament de Territori i Sostenibilitat realitzarà controls de qualitat i un inventari digital dels elements funcionals de les carreteres
 
  • La Generalitat implantarà el sistema d’avaluació Star Rating d’EuroRAP a les vies de la seva titularitat
El Govern destinarà una inversió total de 2,2 milions d’euros al control i gestió de la qualitat i la seguretat de la xarxa viària de titularitat de la Generalitat de Catalunya. En concret, durà a terme, amb abast pluriennal, tres actuacions: la realització d’un inventari digital dels elements funcionals de les carreteres de la xarxa, l’execució d’assaigs de control de qualitat i la implantació de la metodologia Star Rating d’EuroRAP.
 
Per a l’inventari digital dels elements funcionals de les carreteres de la xarxa de la Generalitat, el Govern hi invertirà prop de 960.000 euros fins al 2021 i, per als assaigs de control de qualitat, 1 milió d’euros fins al 2020.
 
Finalment, per a la implementació a Catalunya del sistema de qualificació per estrelles (Star Rating) d’EuroRAP, un referent internacional en matèria de seguretat viària, s’ha aprovat una despesa de 293.000 euros. Aquesta actuació s’emmarca en el programa europeu Connecting Europe Facility 2014-2020 i inclou, a més de la Generalitat, socis de Grècia, Croàcia, Itàlia, el govern espanyol, i el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC).

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 98