Govern

El president Torra demana als empresaris que s'impliquin en la "reclamació del corredor mediterrani i altres infraestructures vitals per al país"

query_builder   7 juny 2019 13:34

event_note Nota de premsa

El president Torra demana als empresaris que s'impliquin en la "reclamació del corredor mediterrani i altres infraestructures vitals per al país"

 
·        El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest matí la 30a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu
 
·       Torra explica als empresaris el projecte País Viu de dinamització territorial i econòmica per afrontar el repte del despoblament, que “suposa una altra manera de parlar amb el territori, bilateralment, entre comarca i Govern”
 
30 Trobada Empresarial al Pirineu

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat “d’insuportable” el dèficit fiscal del 8% que viu Catalunya, que “és un constrenyiment que cap país del món es pot permetre”,  i ha demanat als empresaris que s’impliquin en la “reclamació” al govern espanyol “del corredor mediterrani o la gestió del port i l’aeroport, que des de fa anys han promès els diferents ministres de torn”.
 
El cap del Govern ha fet aquestes declaracions aquest matí durant la inauguració de la 30a Trobada Empresarial al Pirineu, que se celebra a La Seu d’Urgell.
 
Torra ha denunciat que “els 15.000 milions d’euros que se’n van cada any ens permetrien duplicar els nostres pressupostos en polítiques públiques”, i ha assegurat que la independència la volem per això: per  tenir una millor sanitat, millors infraestructures, per tenir un país millor amb més oportunitats per a tothom”.
 
Tot i això, el president ha subratllat la bona marxa de l’economia catalana, “amb un creixement intens de l’economia de més d’un 2%; una reducció de l’atur de gairebé 4 punts, fins al 11,5%, i amb una previsió de creació de 126.000 llocs de treball  entre els anys 2019-2020”, segons un estudi del BBVA.
 
El president ha volgut traslladar “un missatge d’esperança”, perquè, ha dit, “ens estem sortint, a tots els nivells”. “Som un país que es creu la feina que fa la seva gent, que valora l’esforç i l’emprèn cada dia”. I ha afegit :“és un missatge vital per agafar cohesió i força com a poble”.
 
En el decurs de la seva intervenció, el president ha detallat també alguns dels desafiaments globals als quals s’enfronta Catalunya, com són la globalització, les migracions o més concretament la integració europea i el Brèxit. I ha posat l’accent en el despoblament del territori “que és on en els propers 10 anys ens juguem el futur”. El cap de l’Executiu ha explicat que per afrontar aquest repte el Govern durà a terme el projecte País Viu, “una estratègia de dinamització, que vol parlar amb el territori d’una altra manera, bilateralment, entre comarques i Govern”. I ha anunciat que la primera reunió es farà al Palau i les properes als territoris.
 
 

1  

Imatges

Foto president

Foto president 1711