Fotografia

L'Agència Tributària de Catalunya convoca la primera subhasta pública electrònica de béns embargats

query_builder   14 juny 2019 10:18

event_note Nota de premsa

L'Agència Tributària de Catalunya convoca la primera subhasta pública electrònica de béns embargats

  • Des d’avui, ja es poden consultar al web de l’ATC els 13 lots amb els béns embargats que sortiran a licitació el proper 19 de juny
  • Amb aquesta nova funcionalitat, l’Agència completa definitivament el procediment de recaptació executiva dels deutes impagats en període voluntari
Fotografia
El proper 19 de juny, l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) donarà el tret de sortida virtual a la primera subhasta pública electrònica de béns embargats a aquells contribuents que no han fet efectiu el pagament dels seus deutes. D’aquesta manera, l’ATC dona compliment al cicle complet del procediment de recaptació executiva dels deutes impagats en període voluntari. Un procediment que va començar a desenvolupar amb el desplegament territorial i competencial l’any 2017.
 
Per fer-ho, l’Agència catalana estrena “Subhastes ATC”, un nou portal dins la seu electrònica de l’ATC, que d’ara en endavant serà el lloc de celebració de les subhastes de béns embargats per l’Agència Tributària de Catalunya. També es podran licitar les propietats embargades per les entitats locals que formen part de la xarxa Tributs de Catalunya amb les quals s’hagi signat un conveni de col·laboració.
 
Aquest nou web promourà la concurrència, ja que hi podrà accedir tothom qui estigui interessat a participar en aquesta o en futures subhastes, simplificarà i facilitarà els tràmits, dotarà de seguretat jurídica els processos i en garantirà la transparència.
 
 
Locals, pàrquings, pisos, cases i terrenys urbans i rústics
 
Des d’avui mateix ja es poden consultar en aquest web el contingut i les característiques dels 13 lots que es licitaran, incloent-hi el preu de sortida, i entre els quals es poden trobar: 3 places d’aparcament, 4 locals, 1 pis, 2 cases, 1 terreny urbà i 2 terrenys rústics. Tots aquests béns es troben situats en diferents municipis de Catalunya (vegeu el quadre adjunt).
 
 
El mecanisme de la subhasta
 
Quan s’obri la subhasta, el 19 de juny, les persones interessades es podran donar d’alta al portal i hauran d’ingressar un dipòsit del 5% del preu de sortida del bé o els béns pels quals vulguin licitar. Un cop validat el dipòsit, es podrà començar a fer les licitacions i els licitadors rebran avisos relatius al procés, com ara cada vegada que entri una licitació superior, la qual cosa els donarà la possibilitat de tornar a licitar pel mateix import o un de més alt.
 
En el moment de fer la licitació també s’haurà d’especificar si es fa “amb reserva de dipòsit” o “sense”. Si el licitador escull la modalitat “sense reserva”, l’Administració tornarà el dipòsit als licitadors que no hagin resultat adjudicataris. En cas contrari, si s’opta per fer la licitació “amb reserva”, els diners quedaran retinguts per tal de tenir l’opció d’adquirir el bé subhastat en el supòsit que l’adjudicatari no finalitzi el procés.
 
Es podrà licitar durant 20 dies naturals des de l’inici de la subhasta. S’ha de tenir en compte que, d’acord amb la normativa, en el cas que algú liciti una hora abans del termini, aquest s’ampliarà una hora més, i així successivament fins a un límit de 24 hores.
 
Un cop tancada la presentació de licitacions, la Mesa de la subhasta es reunirà en el termini màxim de 15 dies naturals per adjudicar els lots. Després, els adjudicataris tindran un període de 15 dies més per completar-ne el preu, és a dir, ingressar la diferència entre el dipòsit i el valor total d’adjudicació. Si no ho fan, la Mesa de la subhasta l’adjudicarà al següent licitador que hagi fet el dipòsit “amb reserva”.
 
Finalment, s’ha de tenir present que, tal com preveu la normativa, en qualsevol moment anterior a l’emissió de l’acta d’adjudicació dels béns o de l’atorgament de l’escriptura pública, el deutor podrà alliberar els béns objecte de subhasta abonant el pagament íntegre de l’import pendent de pagament, fet que implica la suspensió de la subhasta o, si és el cas, la finalització del procediment d’alienació dels béns subhastats.
 
 
 
RELACIÓ DE BÉNS PREVISTOS PER A LA SUBHASTA DE JUNY 2019
FINQUES  (13: 11 d’urbanes, 2 de rústiques)
3 places d’aparcament - 4 locals - 1 pis - 2 cases - 1 terreny urbà - 2 terrenys rústics
 
Béns embargats
Tipus de bé o dret
Preu de sortida
Municipi / ubicació
1
ATC
Habitatge 81 m2 - 100%
115.000 €
Campdevànol
2
ATC
Casa (2 plantes i local ) - 50%
313.857 €
Ripoll
3
ATC
Parcel·la 1.200 m2 - 100%
170.000 €
Campdevànol
4
ATC
Finca rústica1 ha. Oliveres - 100 %
16.200 €
Camarles (Tarragona)
5
ATC
Finca rústica 3 ha. Oliveres i garrofers - 100 %
55.596 €
L’Ampolla i el Perelló (Tarragona)
6
ATC
Local 88 m2 - 100%
95.441 €
Vila-seca
7
ATC
Local 66 m2 - 100%
70.667 €
Vila-seca
8
ATC
Local 65 m2 - 100%
69.673 €
Vila-seca
9
ATC
Local 77 m2 - 100%
81.954 €
Vila-seca
10
ATC
1 Plaça aparcament - 100%
10.975 €
Vila-seca
11
ATC
1 Plaça aparcament - 100%
10.130 €
Vila-seca
12
ATC
1 Plaça aparcament - 100%
7.500 €
Castell - Platja d’Aro
13
ATC
Casa/edifici - 100%
184.920 €
L'Hospitalet de Llobregat

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 118

Quadre lots subhasta

Quadre lots subhasta
PDF | 153