govern

S'inicien les jornades de presentació de la nova convocatòria de subvencions per a la dinamització territorial

query_builder   20 juny 2019 14:35

event_note Nota de premsa

S'inicien les jornades de presentació de la nova convocatòria de subvencions per a la dinamització territorial

  • La nova línia d’ajuts està destinada als municipis de menys de 2.000 habitants i es finançarà amb 15.300.000 euros
El Departament de la Presidència, a través de la Secretaria d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, ha aprovat una línia d’ajuts destinada a la dinamització territorial dels municipis de menys de 2.000 habitants. Es tracta de la primera convocatòria d’aquest instrument que permet afavorir la dinamització i la igualtat d’oportunitats de les persones que viuen en un entorn susceptible al despoblament.
 
Les subvencions de dinamització territorial es finançaran amb 15 milions 300.000 euros i cada ajuntament podrà obtenir un ajut màxim de 50.000 euros de fins el 80% de la despesa subvencionable.
 
El programa incideix en petites inversions que comportin un valor afegit important en la millora de la connectivitat digital, en la inversió d’equipaments de titularitat municipal amb incidència en la prestació de serveis a la ciutadania, en la millora dels accessos a espais turístics o culturals i en l’impuls de l’activitat econòmica del municipi.
 
Les sessions informatives van destinades a personal tècnic dels ajuntaments que hagin de tramitar les subvencions així com a alcaldes i alcaldesses. Es pretén fer una sessió per comarca per a poder explicar de primera mà les característiques de les subvencions i resoldre dubtes.