La consellera Chacón en la cloenda del Texmeeting by texfor, celebrat en el programa d'activitats paral·leles del 080

MODA-INDÚSTRIA

Consellera Àngels Chacón: "La indústria tèxtil desfila cap a la sostenibilitat"

query_builder   25 juny 2019 16:45

event_note Nota de premsa

MODA-INDÚSTRIA

Consellera Àngels Chacón: "La indústria tèxtil desfila cap a la sostenibilitat"

La consellera Chacón en la cloenda del Texmeeting by texfor, celebrat en el programa d'activitats paral·leles del 080
La consellera Chacón en la cloenda del Texmeeting by texfor, celebrat en el programa d'activitats paral·leles del 080
·        La titular d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha visitat aquest migdia el congrés ITMA 2019 Textile & Garment Technology Exhibition, l’esdeveniment més important a nivell mundial del sector de la maquinària tèxtil, que s’està celebrant aquest dies Fira Barcelona
 
·        Chacón ha presidit la cloenda del Texmeeting by TEXFOR 2019, i ha completat la seva participació al congrés amb un dinar de treball amb representants de l’associació organitzadora i amfitriona de l’esdeveniment AMEC-AMTEX, que aplega fabricants de maquinària tèxtil i altres fabricants de la cadena de valor tèxtil, on ha destacat que "Catalunya està envoltada d'un sector ple de professionals, que donen color, forma i vida als teixits"
 
·        Un estudi d’ACCIÓ identifica actualment a Catalunya 104 empreses del sector de la maquinària tèxtil que facturen 221 milions d’euros i ocupen 1.250 treballadors. Amb el 54% del total, Catalunya és la primera regió de l’estat espanyol en nombre d’empreses productores de maquinària tèxtil
 
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha visitat aquest migdia el congrés ITMA 2019 Textile & Garment Technology Exhibition, l’esdeveniment més important del sector del món en el sector de la maquinària tèxtil, que se celebra des de dijous passat a Fira Barcelona.en aquest escenari, la consellera ha destacat que "la indústria tèxtil desfilada cap a la sostenibilitat" i ha volgut remarcar que "Catalunya està envoltada d'un sector ple de professionals, que donen color, forma i vida als teixits".

En el marc de la cloenda del Texmeeting by TEXFOR 2019, organitzat per TEXFOR, en el marc de les acitivitats paral·leles del 080 Barcelona Fashion, que ha aplegat a més de 150 professionals del sector, la consellera ha apuntat que "avui tenim una conjunció d'astres: la celebració del 080 Barcelona Fashion, el congrés Texmeeting 2019 by Texfor, i el retorn de la vida ITMA a Barcelona, exemples de potència i de proactivitat del sector tèxtil a Catalunya".
 
la consellera ha completat la seva participació al congrés amb un dinar de treball amb representants de l’associació organitzadora i amfitriona de l’esdeveniment, AMEC-AMTEX, que aplega fabricants de maquinària tèxtil i altres fabricants de la cadena de valor tèxtil, i en acabat, ha visitat la part expositiva del certamen.
 
Sector de la maquinària tèxtil a Catalunya: més d’un centenar d’empreses amb 221 milions de facturació i ocupació a 1.253 treballadors
Amb motiu de la celebració del congrés ITMA 2019, s’ha presentat l’estudi El sector de la maquinària tèxtil a Catalunya elaborat per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- que identifica 104 empreses del sector a Catalunya, que generen una facturació de 221 milions d’euros i donen ocupació a 1.253 persones.
 
Segons recull l’estudi, el 99% de les empreses de maquinària tèxtil a Catalunya són pimes. En relació a la cadena de valor, s’ubiquen principalment en la fabricació de maquinària per als processos d’obtenció de matèries primeres i producció de maquinària de filatura, teixits, confecció i tintures i acabats.
L’informe destaca l’alta concentració d’empreses d’aquest sector a Catalunya, ja que es tracta de la primera regió de l’Estat espanyol per nombre d’empreses productors de maquinària tèxtil, amb un 54% del total. De fet, de les 10 empreses capdavanteres d’aquest àmbit a l’Estat espanyol, 7 són catalanes.
 
Catalunya també és responsable de la majoria de les exportacions espanyoles del sector. En concret, en els últims 10 anys, les exportacions catalanes han suposat el 70% del total de les vendes a l’exterior de maquinària tèxtil de l’Estat espanyol. Així, l’informe posa de manifest l’alt grau d’internacionalització del sector a Catalunya: el 65% són exportadores i el 5,7% compta amb filials a l’estranger. A escala internacional, l’estudi destaca països com Itàlia (pel reconeixement dels productes tèxtils i la moda arreu del món), Turquia (per l’alt grau d’inversions dels fabricants turcs per renovar i augmentar la maquinària industrial del sector) o l’Índia (un dels principals productors de cotó, polièster, seda i fibra del món) com alguns dels països amb més oportunitats de negoci internacional per a les empreses catalanes.
 
Pel que fa als reptes, l’informe apunta que l’economia circular és una de les tendències d’abast internacional que poden afectar més al sector de la maquinària tèxtil, ja que planteja reptes i oportunitats per reduir els residus i el consum d’aigua en el procés de producció (en l’obtenció de matèria primeres i en processos com els tints o acabats), i per reciclar els teixits utilitzats. La impressió 3D és un altre factor que pot modificar els processos de producció del sector -amb més flexibilitat, personalització i eficiència en l’ús de la matèria primera-, així com la robotització, que es traduirà en més automatització, eficiència i fiabilitat de la producció.

3  

Imatges

La consellera Chacón en la cloenda del Texmeeting by texfor, celebrat en el programa d'activitats paral·leles del 080, amb la dir. gral de Comerç, Muntsa Vilalta, i la dir. gral d'Indústria, Matilde Villaroya

La consellera Chacón en la cloenda del Texmeeting by texfor, celebrat en el programa d'activitats paral·leles del 080, amb la dir. gral de Comerç, Muntsa Vilalta, i la dir. gral d'Indústria, Matilde Villaroya 589

La consellera Chacón en la cloenda del Texmeeting by texfor, celebrat en el programa d'activitats paral·leles del 080

La consellera Chacón en la cloenda del Texmeeting by texfor, celebrat en el programa d'activitats paral·leles del 080 339

La consellera Chacón amb els representants d'AMEC

La consellera Chacón amb els representants d'AMEC 84