Mataró Calvet

Damià Calvet: "El conveni de cessió de l'N-II a Mataró fa una millor ciutat"

query_builder   28 juny 2019 16:03

event_note Nota de premsa

Damià Calvet: "El conveni de cessió de l'N-II a Mataró fa una millor ciutat"

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat i l’alcalde, David Bote, signen un conveni de cessió d’un tram de 3,6 quilòmetres
 
  • L’acord inclou l’execució d’actuacions de millora per pacificar el trànsit, afavorir la seguretat viària i integrar la infraestructura en l’entorn urbà
Calvet Mataró
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcalde de Mataró, David Bote, han signat avui el conveni per a la cessió del tram de l’N-II al seu pas pel municipi i l’execució de diverses obres de millora. La Generalitat traspassarà a l’Ajuntament un tram de 3,6 quilòmetres d’aquesta via, que ha perdut la seva funcionalitat de carretera i ha esdevingut una via de circulació majoritàriament local. L’acord també defineix les bases de col·laboració entre ambdues administracions per a dur a terme actuacions per a pacificar el trànsit, afavorir la seguretat viària i millorar la integració de la infraestructura en l’entorn urbà.
 
Aquest conveni “fa una millor ciutat”, ha remarcat el conseller Calvet, que ha posat de relleu que “un dels objectius del Departament és disposar d’uns hàbitats urbans més sostenibles, inclusius i resilients i que donin resposta a les necessitats de la seva ciutadania”. En aquest sentit, una de les estratègies “passa per una mobilitat sostenible, que resolgui les necessitats de desplaçament, però també que sigui capaç de pacificar i d’integrar en la trama urbana determinats recorreguts estratègics”, ha apuntat.
 
Mitjançant l’acord i les actuacions previstes, “anem més enllà d’una posada a zero” de la infraestructura, “per integrar-la més i millor i donar resposta als usos que necessita la ciutat i en coordinació” entre ambdues administracions, ha afirmat Calvet. Com a resultat, “haurem resolt aquesta vialitat, abans una carretera, serà un bulevard, una part integral i dinamitzadora de la ciutat”, ha conclòs el conseller.
 
Noves rotondes i altres millores
 
La cessió del tram de l’N-II es desenvoluparà en dues fases; a partir d’avui, amb la formalització del conveni, se cedeix al municipi el tram entre la riera d’Argentona i el pas del Cargol, de 2,5 quilòmetres de longitud. El conveni preveu que l’Ajuntament executarà un seguit de tasques de condicionament, adequació i remodelació en aquest primer subtram, finançades pel Departament de Territori i Sostenibilitat amb una subvenció de 240.000 euros. Les actuacions previstes són millores de l’enllumenat, l’asfalt i la senyalització de la via.
 
La Generalitat traspassarà un altre subtram, d’1,1 quilòmetres, entre el Cargol i la riera de Sant Simó, un cop finalitzi la construcció d’una rotonda prevista a la zona de Sant Simó. Aquestes obres, valorades en 565.000 euros, s’executaran en el termini màxim de 2 anys. Finalment, el conveni de cessió també preveu que el Departament de Territori i Sostenibilitat redactarà, en coordinació amb els tècnics municipals, el projecte constructiu d’una rotonda a l’alçada del Cargol. La redacció d’aquest projecte té un cost estimat de prop de 50.000 euros, que finançarà l’empresa pública Infraestructures.cat. Una vegada redactat, la Generalitat lliurarà el projecte a l’Ajuntament per a la seva tramitació, aprovació i execució de les obres.
 
Final d’obra a la C-32 a Mataró Oest
 
Durant l’acte d’avui, el conseller Calvet ha aprofitat per anunciar la posada en servei “els pròxims dies” de la millora duta a terme en la connexió amb l’enllaç de la C-32 de Mataró Oest. Aquests treballs han consistit en la construcció en la formació d’un ramal adjacent al de sortida de l’autopista cap a Barcelona per afavorir la fluïdesa del trànsit de l’entorn. L’obra té un pressupost de més de 2 MEUR.
 

3  

Imatges

Fotografia

Fotografia 632

Fotografia

Fotografia 312

Mapa

Mapa 5747

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 2257