Medi Ambient

El Govern aprova el Decret que ordena l'atribució de sancions en matèria de medi ambient

query_builder   3 juliol 2019 13:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret que ordena l'atribució de sancions en matèria de medi ambient

El Consell Executiu ha aprovat el Decret que ordena i atribueix les competències sancionadores que corresponen a la Generalitat en aplicació de diverses normes estatals bàsiques en matèria de medi ambient.
 
En matèria de patrimoni natural i de la biodiversitat, conservació de la fauna silvestre en els parcs zoològics, i cura dels animals en la seva explotació, transport, experimentació i sacrifici,  estableix qui imposarà la sanció segons el grau de gravetat següent:
 
  • Infraccions lleus: la persona titular de la direcció dels serveis territorials del departament competent en matèria de patrimoni natural i biodiversitat.
  • Infraccions greus: la persona titular de la direcció general competent en matèria de medi natural i biodiversitat.
  • Infraccions molt greus: el conseller del departament  competent en matèria de patrimoni natural i biodiversitat.
Pel que fa a qualitat de l’aire i protecció de l’atmosfera, les sancions les imposaran:
 
  • Infraccions lleus: la persona titular de la direcció dels serveis territorials del departament competent en matèria de qualitat de l’aire i protecció de l’atmosfera.
  • Infraccions greus: la persona titular de la direcció general competent en matèria de qualitat de l’aire i protecció de l’atmosfera.
  • Infraccions molt greus: la persona titular de la secretaria sectorial competent en matèria de qualitat de l’aire i protecció de l’atmosfera.
 
Finalment, pel que fa a responsabilitat mediambiental, imposaran sanció:
 
  • Infraccions greus: la persona titular de la direcció general competent en matèria de responsabilitat ambiental.
  • Infraccions molt greus: la persona titular de la secretaria sectorial competent en matèria de responsabilitat ambiental.
 
D’acord amb l’Estatut d’autonomia de Catalunya i el Decret 1/2018, de 19 de maig, correspon al Departament de Territori i Sostenibilitat la potestat sancionadora en relació amb les matèries objecte de les normes estatals indicades.