Govern

El Govern incentiva els projectes d'economia circular en l'àmbit dels residus

query_builder   8 juliol 2019 13:33

event_note Nota de premsa

El Govern incentiva els projectes d'economia circular en l'àmbit dels residus

  • L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) finançarà amb 840.000 euros, a través d’un conveni amb ACCIÓ, projectes empresarials d’R+D relacionats amb la generació i la gestió dels residus
Entre els objectius de l’ARC destaca el d’implementar eines per accelerar la transició cap a una economia circular. També el foment de programes i projectes de R+D per desenvolupar alternatives més netes en els processos productius i de gestió.
 
Aquests objectius estan alineats amb els de la Unió Europea que, a finals de 2015, va publicar un paquet de mesures sobre l'economia circular per impulsar la competitivitat, crear llocs de feina i generar un creixement sostenible.
 
·         El Programa de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya (PRECAT20) de l’ARC ha de contribuir, des de l'àmbit dels residus, al desenvolupament sostenible, a l'ús eficient dels recursos i a una economia circular que alhora sigui competitiva i generadora de noves oportunitats.
 
·         Des d’ACCIÓ s’ofereix assessorament personalitzat a les empreses catalanes per iniciar-se o aprofundir en l’àmbit de l’economia circular així com ajuts per garantir-ne la seva implantació. 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat han anunciat que l’ARC augmenta enguany l’aportació per subvencionar projectes d'economia circular en l'àmbit dels residus.  Si l’any passat, en una primera convocatòria, hi va dedicar 600.000 euros, aquest 2019 seran 840.000 .
 
·         Els ajuts es destinaran a empreses que presentin projectes per recuperar recursos a partir de residus, tant procedents de processos de tercers com propis, a millorar processos de tractament que permetin recuperar recursos o bé disminuir la quantitat de deixalles que es destinen als abocadors o bé a reduir la perillositat dels residus.
 
·         Els projectes es poden presentar de forma individual o col·laborativa.
 
·         Els projectes poden ser presentats  per una empresa o bé per més d’una empresa, i han de desenvolupar activitats de recerca i/o desenvolupament.
 
·         També tindrà una alta valoració els projectes amb una qualitat científica i tecnològica; l’adequació de la metodologia, del pla de treball i de gestió del projecte; la capacitat científica de les persones sol·licitants per executar-lo i l’adequació, coherència i justificació dels recursos i despeses proposades.