IATUR

41st Annual Conference of the International Association for Time Use Research (IATUR)

Barcelona es postula com a candidata per acollir la Conferència de la IATUR la tardor de 2021

query_builder   9 juliol 2019 11:09

event_note Nota de premsa

41st Annual Conference of the International Association for Time Use Research (IATUR)

Barcelona es postula com a candidata per acollir la Conferència de la IATUR la tardor de 2021

 • Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i la ‘Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society’ faran aquesta proposta a la IATUR de Washington DC
 • La IATUR és l’associació internacional sobre recerca en usos del temps amb més rellevància internacional

Del 10 al 12 de juliol, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la ‘Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society’ participaran a la 41st Annual Conference of the International Association for Time Use Research (IATUR), el congrés internacional d’organització del temps més important a escala mundial, que enguany se celebra a l'American University a Washington DC. La Conferència de la IATUR és una de les trobades internacionals de més renom per intercanviar idees, bones pràctiques i recollir les últimes novetats en recerca sobre l’ús del temps.

El tema de la 41a Conferència de la IATUR serà sobre la comunicació de la recerca dels nous usos del temps als responsables de la formulació de polítiques i al públic en general (“Communicating Time Use Research to the Public”).
 
Presentada recentment en el marc de la Setmana dels Horaris, la ‘Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society’ és una iniciativa internacional que segueix el llegat de la Iniciativa per a la Reforma Horària i que vol ser un actor internacional de referència en els propers tres anys per a l’impuls de polítiques de benestar relacionades amb l'ús del temps.
 
En el marc de la conferència, Fabian Mohedano, promotor de la Iniciativa per a la Reforma Horària i de la ‘Time Use Intiative for a Healthy Society’; el director de l’Oficina per a la Reforma Horària del Govern de la Generalitat, Alexis Serra i la directora executiva de desenvolupament socioeconòmic de proximitat de Barcelona Activa de l’Ajuntament de Barcelona, Emilia Pallàs Zenke, presentaran la candidatura de Barcelona per a celebrar la 43a. Conferència de la IATUR durant tres dies la tardor de 2021.

La candidatura tindrà com a comitè d’organització les tres institucions: la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la ‘Time Use Intiative for a Healthy Society’. La proposta per organitzar la conferència el 2021 a Barcelona és que es dugui a terme en el marc de la International Time Use Week (Setmana Internacional dels Horaris) que se celebrarà a Barcelona en aquella data, on diverses xarxes podrien organitzar activitats de treball.
 
Mohedano introduirà les noves iniciatives de diàleg entre la comunitat científica i les polítiques públiques, i a part de la candidatura presentarà la “Time Use Initiative Society” a nivell internacional. Per la seva banda, Pallàs entomarà el tema d’incentivar els nous usos del temps a les organitzacions per aconseguir més benestar de les persones i millor competitivitat de les empreses.
 
La proposta a la candidatura a l’edició 43 de la IATUR (l’edició 42 es farà a Tòquio l’any que ve) inclou la combinació de presentacions de treballs de recerca, de polítiques públiques i la mostra d’iniciatives que connecten la recerca i amb les organitzacions, la política pública i la societat.
 • Visita a Girona. Presentació del Pacte del Temps i la Xarxa gironina d’empreses
 • Visita a Barcelona Activa. Presentació del Pacte del Temps i la Xarxa d’empreses NUST
 • Visita al Parlament de Catalunya. Experiència de canvi d’horaris
 • Visita a empreses promotores de polítiques d’usos del temps
 • Recepció a l’Ajuntament de Barcelona. Trobada amb les entitats promotores del Pacte del Temps.
 • Recepció a la Generalitat de Catalunya. Explicació del Pacte per a la Reforma Horària.
Igualment, la candidatura inclou diverses xarxes que podrien organitzar activitats de treball:
 • Trobada de la Xarxa Europea Ciutats d’Usos del Temps
 • Trobada de la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Reforma Horària (Catalunya)
 • Seminari de la xarxa europea de supressió del DST (Daylight Saving Time)
 • Seminari internacional organitzat per cronobiòlegs i metges del son
 • Altres activitats pendents de concretar
En 2018 Fabian Mohedano ja va participar a l’edició celebrada a Budapest, on va presentar el Pacte per a la Reforma Horària juntament amb Alexis Serra, director de l’Oficina per a la Reforma Horària de la Generalitat. La directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel, també va presentar el Pacte del Temps de Barcelona. La d’aquest any està organitzada per l’School of Public Affairs of the American University juntament amb la  Population Research Center of the University of Maryland.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en format PDF

Nota de premsa en format PDF
PDF | 238