Barcelona

Els promotors que facin habitatge protegit obtindran crèdits al 2% d'interès

query_builder   10 juliol 2019 15:58

event_note Nota de premsa

Els promotors que facin habitatge protegit obtindran crèdits al 2% d'interès

  • El Departament de Territori i Sostenibilitat obre una convocatòria perquè els promotors que hagin sol·licitat un crèdit a l’Institut Català de Finances per promoure habitatges amb protecció oficial puguin sol·licitar una bonificació de part dels interessos que els resultin, amb un interès final del 2%
  • Per primera vegada, també s’hi poden acollir els promotors que facin  allotjaments col·lectius protegits destinats al lloguer
El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ha obert una convocatòria d’ajuts per als promotors que construeixin habitatge de lloguer o bé allotjaments col·lectius protegits, adquireixin immobles per rehabilitar-los o acabar-los si no ho estan, i els qualifiquin amb protecció oficial.
 
Aquests ajuts permeten als promotors accedir a la bonificació de part dels interessos dels préstecs contrets amb l’Institut Català de Finances (ICF). L’ajut consisteix en la bonificació del 2,25% dels interessos del préstec concedit per l’ICF, que tenen un interès del 4,25%. Amb la bonificació, l’interès final és d’un 2% per a projectes de promoció d’habitatges amb protecció oficial o allotjaments protegits.
 
La convocatòria té la voluntat de continuar treballant en un dels principals  àmbits d’actuació en matèria d’habitatge que està potenciant el Govern, que és l’ampliació de l’oferta d’habitatges assequibles de lloguer. Amb aquests ajuts, es vol fomentar la promoció d’habitatge protegit de lloguer  que es destini a persones amb ingressos per sota 3,5 vegades l’IRSC, i ampliar les bonificacions a promotors que facin allotjaments per a  col·lectius protegits destinats a lloguer.
 
Els habitatges que es construeixin no poden superar els 70m2 i els allotjaments col·lectius protegits han de tenir una superfície útil màxima de 40 m2 i s’hauran de destinar a lloguer o cessió d’ús per a un termini mínim de 25 anys. Han de tenir com a mínim un certificat energètic B.  
 
Així mateix, els llogaters han de tenir unes rendes que no poden superar els límits establerts i per accedir a aquestes promocions hauran d’estar inscrits en el Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial.  
 
El preus màxims de lloguer o cessió d’ús es determinaran en funció de la zona on estan ubicats.
 
 
Preus màxims de lloguer/cessió d’ús
Zona
A
B
C
D
Preu màxim
7,28 €/m2
5,91 €/m2
5,23 €/m2
4,55 €/m2
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 136