Govern

Buch anuncia 320 mossos més per a la ciutat de Barcelona

query_builder   18 juliol 2019 14:44

event_note Nota de premsa

Buch anuncia 320 mossos més per a la ciutat de Barcelona

  • El conseller d’Interior proposa la creació d’un Pla Estratègic transversal per a millorar la seguretat a la ciutat comtal
 
El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquest matí que Interior destinarà a la ciutat de Barcelona 320 agents del cos de Mossos d’Esquadra més dels que hi havia. Aquests 320 se sumen als 2380 agents que ara formaven part de la Regió Policial Metropolitana Barcelona, a banda d’altres efectius de diferents àrees dels serveis centrals que operen a la capital catalana.
 
Buch ha volgut posar de manifest el ferm compromís del Govern per lliutar contra la delinqüència a Barcelona. Però, “amb l’increment policial no n’hi ha prou” ha explicat el Conseller. Per això, en el marc de la Junta de Seguretat que se celebra demà a l’Ajuntament “proposaré la creació d’un Pla Estratègic de ciutat segura per afrontar la inseguretat” des de diferents àrees d’actuacióCom ja havia dit en altres ocacions, el Conseller aposta per afrontar la lluita delinqüencial no sols des de l’àmbit policial, sinó amb un ventall de mesures més àmplies. “Des de l’anàlisi de la problemàtica, la definició de polítiques públiques i la concreció de compromisos, assolirem aquest repte”.
 
El Conseller ha explicat que aquest Pla ha de comptar “amb la implicació d’altres departaments de la Generalitat, com Territori i Sostenibilitat, Justícia,  Treball, Afers socials i Família, Economia, i Empresa”. Així també caldrà que hi formin part  “el Port de Barcelona, l’Autoritat del Transport Metropolità i d’altres  entitats de caràcter civil com la Cambra de Comerç, la Fira de Barcelona, les federacions de veïns i comerciants i representants de les entitats socials i ciutadanes”.
 
“Demanaré a l’Ajuntament de Barcelona  i a la seva alcaldessa que s’impliquin en aquesta iniciativa,  ha afirmat el titular d’Interior que no ha volgut donar més detalls fins que no l’hagi presentat davant la Junta de Seguretat. Per ell  “Només des del treball i el compromís conjunt podrem revertir l’actual situació de crisi”.