Etherborn

Estrena mundial del videojoc Etherborn, desenvolupat amb el suport del Departament de Cultura

query_builder   19 juliol 2019 16:05

event_note Nota de premsa

Estrena mundial del videojoc Etherborn, desenvolupat amb el suport del Departament de Cultura

  • El videojoc de l’estudi Altered Matter està disponible amb veu i text en català
  • El projecte va participar a Gamebcn, la incubadora de projectes de videojocs
Etherborn
Etherborn, el videojoc en 3D basat en l’exploració, la navegació per nivells i la lògica que ha desenvolupat l’empresa catalana Altered Matter, s’ha estrenat mundialment. Etherborn, que ha comptat amb el suport del Departament de Cultura en diverses fases del desenvolupament, és un joc experimental del gènere de puzles. Entre els idiomes en què està disponible el vídeojoc hi ha el català. Tant l’àudio com tots els textos dels menús i submenús i les indicacions per jugar-hi es poden trobar en català gràcies al suport de la Direcció General de Política Lingüística.
 
Etherborn va participar, ara fa 3 anys, en la segona edició de Gamebcn, la incubadora de projectes de videojocs que compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i que permet la transformació dels estudis que els desenvolupen en empreses consolidades i amb gran potencial de creixement. Un dels principals objectius de la incubadora és donar continuïtat als projectes amb major potencial que sorgeixin dels programes universitaris especialitzats i acompanyar-los perquè puguin constituir-se en noves empreses emergents, així com posicionar Barcelona com un hub pel sector dels videojocs al sud d’Europa i fomentar l’atracció global de talent.
 
L’equip d’Etherborn, Altered Matter, que té la seu a Barcelona i està integrada per 5 joves catalans, va disposar d’un espai dins la incubadora, i va rebre formació i assessorament en temes fonamentals per a una empresa de videojocs com ara monetització, finançament, constitució d’empresa, plans de negoci i màrqueting.
 
El projecte Etherborn, el primer d’Altered Matter, ha aconseguit premis a nivell estatal i internacional. També és el primer joc que la FoxNext Games, una divisió de 20th Century Fox, l’ha incorporat a la seva línia de suport a jocs independents innovadors (amb ajuda de finançament, producció i màrqueting).

El videojoc
Etherborn és un salt elegant en el gènere dels puzles amb gravetat; un joc de plataformes ambiental basat en l'exploració i la comprensió d'estructures que alteren la gravetat.
Té lloc en un món estrany i exòtic, on les lleis de la física i la gravetat es comporten de manera diferent a l’habitual. La història del videojoc presenta un ésser que ha nascut sense veu en un món on una veu sense cos espera la seva arribada. Els escenaris són trencaclosques que els jugadors hauran d’explorar per esbrinar quina és lògica del comportament de cadascun i trobar el camí correcte per avançar i desbloquejar el nivell. L’estètica del joc segueix les tendències més modernes de l’art i la il·lustració digital.
 
El videojoc presenta:
 
- Plataformes i exploració amb canvis de gravetat
- Trencaclosques basats en la navegació utilitzant el sentit de la gravetat dels jugadors
- Nivells surrealistes en un ambient inspirat per artistes dels segles XX-XXI
- Banda sonora original dinàmica i captivadora adaptada a cada nivell
 
El joc està disponible per a PC (Steam, GOG, Humble Store) i consoles (Switch, PlayStation 4 i Xbox One). A més de poder-hi jugar en català (àudio i text), Etherborn es pot trobar en els idiomes següents: alemany (text), anglès (àudio i text), castellà (àudio i text), coreà (text), francès (text), italià (text), japonès (text) i rus (text), xinès simplificat (text).