EA

L'ACA condiciona i millora les estacions d'aforament que mesuren les aportacions d'aigua que arriben als embassaments

query_builder   22 juliol 2019 10:13

event_note Nota de premsa

L'ACA condiciona i millora les estacions d'aforament que mesuren les aportacions d'aigua que arriben als embassaments

 
  • S’ha optimitzat el funcionament d’un total de 14 punts de control
 
  • S’han millorat les infraestructures de mesura per augmentar la qualitat de les dades de nivell, obtenint en temps real el millor resultat del cabal i el volum d'aportació d’aigua als reservoris
 
  • També s’han dut a terme millores tecnològiques en els sensors de mesura, en els equips d’emmagatzematge i els sistemes de comunicació de dades
 
 
Estació d'aforament a la cua de l'embassament de Susqueda.
Estació d'aforament a la cua de l'embassament de Susqueda.
L'Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha dut a terme el condicionament estructural i funcional de les catorze estacions d'aforament que mesuren les aportacions d’aigua als embassaments de les conques internes que gestiona. Concretament, les actuacions s'han fet a les estacions d'aforament de cua dels embassaments de Darnius Boadella (Muga), Sau (Ter), La Llosa del Cavall (Cardener), La Baells (Llobregat), Foix i Siurana.
 
Els treballs, que s’han dut a terme en els darrers dos anys, s’han centrat en millorar el condicionament estructural d’aquests punts de control, consolidant i optimitzant les infraestructures de mesura per augmentar la qualitat de les dades de nivell i cabal, tant en situacions de normalitat com en períodes de sequera. Les actuacions d’aquest àmbit han consistit en la redefinició i disseny de les seccions de control, amb l’objectiu d’augmentar la certesa de les mesures realitzades.
 
Aquests treballs, junt amb el calibratge continu de la corba de cabals (relació entre el nivell d'aigua i el cabal circulant) que es realitza en base als aforaments directes, permetent obtenir en temps real el millor resultat del cabal i volum d'aportació als embassaments.
 
Millores dels sensors de mesura
 
Els treballs que s’han dut a terme també s’han focalitzat en millorar el condicionament funcional d’aquests 14 punts de control, havent dut a terme millores tecnològiques relacionades amb els sensors de mesura, equips d’emmagatzematge i sistemes de comunicació de dades.

2  

Imatges

Foto 1. Estació d'aforament a la cua de l'embassament de Susqueda.

Foto 1. Estació d'aforament a la cua de l'embassament de Susqueda. 429

Foto 2. Estació d'aforament a la cua de l'embassament de Siurana.

Foto 2. Estació d'aforament a la cua de l'embassament de Siurana. 387

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 239