Basses de recàrrega.

L'Agència Catalana de l'Aigua defineix les mesures per a millorar la recàrrega d'aigua als aqüífers del Llobregat

query_builder   20 agost 2019 12:26

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua defineix les mesures per a millorar la recàrrega d'aigua als aqüífers del Llobregat

S’ha posat a informació pública el projecte que defineix diverses mesures per millorar el funcionament de les basses de Sant Vicenç dels Horts i la recàrrega de l’aqüífer del Baix Llobregat

 

Es contempla una inversió superior als 716.000 euros per a la millora del sistema de recàrrega de les basses

 

Les basses es podran recarregar amb recurs provinent del riu Llobregat, i també amb aigua regenerada

Basses de recàrrega de Sant Vicenç dels Horts.
Basses de recàrrega de Sant Vicenç dels Horts.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha definit una sèrie de mesures per a millorar el funcionament de les basses de Sant Vicenç dels Horts i millorar així la recàrrega de l’aqüífer del Baix Llobregat. Aquestes basses són un element important per a la recàrrega d’aigua dels aqüífers del Llobregat, una reserva estratègica per a l’àrea metropolitana de Barcelona sobretot en períodes de sequera.
 
L’ACA ha posat a informació pública al projecte, que es podrà consultar fins a principis de setembre a la seu de l’Agència a Barcelona, als ajuntaments de Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Molins de Rei i Pallejà, i també per via telemàtica.
 
Més de 700.000 euros d’inversió
 
Les basses de Sant Vicenç dels Horts no estan encara a ple rendiment, tot i que des de 2010 s’han dut a terme una sèrie de proves pilot de recàrrega que han servit per definir les actuacions previstes en aquest projecte, i que estan pressupostades en més de 700.000 euros.
 
L’objectiu del projecte és definir a nivell constructiu les infraestructures necessàries per dotar les basses de recàrrega de Sant Vicenç dels Horts d’aigua del riu Llobregat amb un volum, cabal i qualitat d’aigua que permetin el seu màxim aprofitament i correcte infiltració a l’aqüífer. I també equipar les basses perquè la gestió del sistema hidràulic es pugui realitzar mitjançant una estructura de comunicacions i d’un sistema de telecontrol que permeti l’accionament automàtic i local del sistema.
 
L’execució de les obres definides en el present projecte permetrà l’entrada en servei a ple rendiment de les basses de recàrrega de Sant Vicenç dels Horts.

2  

Imatges

Basses de recàrrega

Basses de recàrrega 1558

Membranes estacio de regeneració d'aigua.

Membranes estacio de regeneració d'aigua. 1970

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en pdf

Nota de premsa en pdf
PDF | 275