imatge

CONSUM

El Departament d'Empresa i Coneixement notifica un nou requeriment a IBERIA perquè informi de les mesures adoptades davant la vaga convocada aquest cap de setmana

query_builder   23 agost 2019 14:06

event_note Nota de premsa

CONSUM

El Departament d'Empresa i Coneixement notifica un nou requeriment a IBERIA perquè informi de les mesures adoptades davant la vaga convocada aquest cap de setmana

·        El Departament, a través de l’Agència Catalana del Consum (ACC), ha notificat aquest matí un nou requeriment a IBERIA per tal que aporti informació de la situació i dels mecanismes que han previst per fer front a possibles afectacions als viatgers, davant la vaga anunciada pels dies 24 i 25 d’agost
 
·        Així mateix, també ha notificat requeriment d’informació a Vueling, davant les cancel·lacions preventives de vols que va anunciar ahir aquesta companyia
 
L’Agència Catalana del Consum (ACC), del Departament d’Empresa i Coneixement, ha notificat aquest matí un requeriment informatiu a IBERIA en relació a la vaga prevista aquest cap de setmana.
 
En concret, l’ACC ha requerit a la companyia informació detallada sobre els vols programats en les dates indicades i el nombre total de passatgers i la identificació d’altres companyies de transport aeri a les quals IBERIA dóna servei i, per tant, es poden veure afectades per la vaga.
 
Així mateix, se’ls ha demanat que informin dels canals i vies de comunicació previstos per les companyies per comunicar-se amb els passatgers potencialment afectats sobre possibles incidències o canvis, les mesures previstes per donar resposta a les eventuals afectacions, l’oficina o punt d’informació al client on es poden adreçar els afectats i el número d’atenció telefònica d’incidències i reclamacions. 
 
Així mateix, l’ACC també ha notificat requeriment a Vueling, a la qual també presta els serveis de terra Iberia, davant els anuncis que va fer ahir de la cancel·lació preventiva de 112 vols, per tal que informi detalladament de mesures que té previstes per fer front a les eventuals incidències en els seus vols.
 
Drets dels usuaris i recomanacions als afectats per eventuals incidències arran la vaga d’Iberia
 
L’Agència Catalana del Consum recorda als consumidors que els seus drets com a passatgers de transport aeri estan emparats pel Reglament europeu 261/2004, que té l’objectiu de protegir els usuaris en casos de cancel·lacions i retard de vols, minimitzant les possibles afectacions d’incidències en el servei de transport aeri. En el cas de cancel·lacions, el reglament preveu compensacions als usuaris afectats que van d’entre els 250 i 600 euros en funció de la distància del trajecte.
 
Així mateix, el reglament europeu reconeix als usuaris el dret a la informació, que han de garantir, en aquest cas, les companyies àries i no aèries, tant de forma presencial a l’aeroport com a través de les seves pàgines web, informant amb antelació de les afectacions i de les alternatives ofertes als passatgers, com també dels drets que els assisteixen. En el cas que la companyia ofereixi una alternativa en temps raonable, les compensacions es poden reduir a la meitat.
 
En casos de retard, transcorregudes dues hores, els passatgers tenen dret de manutenció i a partir de les tres hores, operen les mateixes compensacions que en el cas de les cancel·lacions. D’altra banda, si el temps d’espera pel vol alternatiu implica pernoctacions, la companyia ha d’assumir la manutenció, els transfers i l’allotjament.
 
Davant possibles incidències, l’ACC recorda als usuaris que han de reclamar, en primer lloc, davant la companyia i si transcorregut un mes des de la reclamació, no han obtingut resposta o no ha estat satisfactòria, poden adreçar-se a l’Agència Catalana del Consum o a qualsevol altre servei públic de consum, des d’on s’intentarà donar resposta i fer que les companyies compleixin amb les seves obligacions.
 
En aquest sentit, es recomana als consumidors que guardin tota la documentació del viatge, així com la informació i documents facilitats per la companyia i comprovants de les despeses realitzades com a conseqüència de les incidències en el servei de transport.
 
 
 
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
 
§  Twitter, Instagram i Facebook @consumcat