Imatge

Reforç del servei d'FGC amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

query_builder   6 setembre 2019 13:25

event_note Nota de premsa

Reforç del servei d'FGC amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

  • A la línia Llobregat-Anoia el servei serà el d’un dia feiner i es doblarà la capacitat de la major part dels trens, passant de tres a sis cotxes
  • A la línia Barcelona-Vallès es realitzarà un servei especial, incrementant l’oferta de trens
Imatge

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de setembre, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçarà el seu servei a les Línies Metropolitanes.

A la línia Llobregat-Anoia se circularà en horari de dia feiner i circularan un total de 390 trens, 170 més dels que circulen en un dia festiu habitual. Així mateix, es reforçarà el servei dels trens que circularan entre Barcelona i Manresa i entre Barcelona i Igualada, doblant la seva capacitat amb trens de sis cotxes.

En aquesta línia els intervals de pas seran:

  • Entre Pl. Espanya i Sant Boi: 2 minuts
  • Entre Pl. Espanya i Martorell: 7 minuts
  • Entre Pl. Espanya i Manresa/Igualada: 30 minuts
La línia Barcelona-Vallès oferirà un servei especial a partir de les 11 del matí amb l’increment de l’oferta de trens. Hi circularan un total de 942 trens, el qual representa 453 trens més dels que circulen en un dia festiu habitual. A més, els trens de la línia L6-Sarrià passaran a fer servei d’S5-Sant Cugat entre les 15h i les 23h, ampliant així l’oferta de trens al Vallès.

En aquesta línia els intervals de pas seran:
  • Entre Pl. Catalunya i Gràcia: 2 minuts
  • Entre Pl. Catalunya i Sarrià: 3 minuts
  • Entre Pl. Catalunya i Sant Cugat/Rubí: 3 minuts
  • Entre Pl. Catalunya i Terrassa/Sabadell: 12 minuts        

 

El transport públic, l’opció més eficient per desplaçar-se durant la Diada

FGC recomana l’ús del transport públic per als desplaçaments fins als diferents actes que s’organitzen durant aquesta jornada i evitar moure’s en vehicle privat, que segurament es veurà afectat per desviaments i limitacions de recorregut.

D’aquesta manera, l’operatiu de reforç d’FGC contribueix a la lluita contra el canvi climàtic i a la millora de la qualitat de l’aire, facilitant i posant a l’abast dels ciutadans una oferta de transport públic eficient i responsable, que redueix l’impacte sobre el benestar de les persones i millora la qualitat de l’entorn urbà i el medi ambient.

L’ús del transport públic és un eina eficaç per impulsar la mobilitat sostenible i apostar per uns desplaçaments més eficients, segurs, equitatius, competitius, tranquils i saludables, amb un consum d’energia i un nivell d’emissions per persona molt més reduït.

Podeu consultar les característiques del servei que oferirà FGC el dia 11 de setembre a www.fgc.cat, al cercador web i de l’aplicació per a mòbils d’FGC i a les vitrines informatives de les estacions, així com trucant al telèfon d’atenció al client 012.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 148