SEgarra

El Govern aprova destinar 460 milions d'euros a infraestructures de regadiu fins al 2032

query_builder   17 setembre 2019 13:15

event_note Nota de premsa

El Govern aprova destinar 460 milions d'euros a infraestructures de regadiu fins al 2032

·         Amb aquesta inversió es garanteix la continuïtat del Segarra-Garrigues fins la seva finalització i el compliment de les mesures ambientals 
 
El Govern ha aprovat el Pla Economicofinancer d’Infraestructures de regadiu per un import de 460 milions d’euros que es distribuiran fins l’any 2032.
 
L’obra principal d’aquest pla econòmic financer és el canal Segarra-Garrigues, al qual es destinaran 352 milions d’euros, dels quals 35 milions aniran destinats a mesures correctores i compensatòries d’impacte ambiental. La resta de l’import, 108 milions d’euros, contempla actuacions de regadius en altres zones d’acord amb la planificació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).
 
Les inversions en regadiu són molt productives per a la generació d’activitat econòmica i l’efecte multiplicador que tenen sobre el territori, per la diversificació de  l’ economia, el que facilita el seu desenvolupament fixant la població i contribuint a l’equilibri territorial i social del país.
 
Aquestes inversions tenen la finalitat de millorar les produccions, i per tant,  la competitivitat i sostenibilitat econòmica de les explotacions agràries de secà situades en zones amb limitacions climàtiques que produeixen un grau estrès hídric als conreus durant els mesos càlids.
 
L’objectiu del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en matèria de regadius és posar en marxa iniciatives que puguin permetre als regants i a les comunitats de regants assolir una millora integral en els regadius, tant des del punt de vista d'estalvi energètic, com d'eficiència en l'ús de l'aigua.