Consellera Budó

La consellera Budó presenta a les Terres de l'Ebre el PUOSC 2020-2024 dotat amb 250 milions d'euros

query_builder   18 setembre 2019 14:00

event_note Nota de premsa

La consellera Budó presenta a les Terres de l'Ebre el PUOSC 2020-2024 dotat amb 250 milions d'euros

 
 ·         El PUOSC és el principal instrument de cooperació econòmica de la Generalitat per portar a terme noves infraestructures, equipaments o serveis de competència municipal
 
·         El pla està dotat de 250 milions d’euros, dividits en 2 línies de subvencions: 160 milions la primera i 90 milions la segona
 
·         Pel que fa a la demarcació de les Terres de l’Ebre el nombre de municipis que hi poden optar són 52, el de Consells Comarcals 4 i el d’Entitats Municipals Descentralitzades 6
 
·         El termini de presentació de sol·licituds s’ha ampliat fins al 15 de novembre de 2019
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presentat aquest migdia a Tortosa el PUOSC 2020-2024 davant dels alcaldes, regidors i tècnics dels ajuntaments de les Terres de l’Ebre. Aquesta és una nova convocatòria pluriennal dotada amb 250 milions d’euros. La consellera ha destacat que aquesta és una iniciativa llargament esperada arreu del territori i “des del Govern de la Generalitat hem treballat intensament per fer-la possible”. “És una bona notícia que haguem pogut recuperar aquesta capacitat inversora” que pretén ser un “acompanyament de les inversions del món local” ha afegit Budó.
 
“Per a les Terres de l’Ebre és una gran oportunitat per fer realitat projectes llargament esperats i necessaris i planificar inversions de futur per millorar la qualitat de vida de les persones i la competitivitat dels municipis” ha dit la consellera en la presentació en la que també hi han participat el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, i delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès.
 
La primera línia de subvencions està destinada a les inversions i la dotació màxima per municipi és de 250.000€. La segona línia de subvencions està destinada per a acció territorial a municipis petits i nuclis de població reduïda i la dotació màxima per municipi és de 120.000€.
 
Les subvencions de la línia 1 estan destinades a: Ajuntaments, Entitats municipals descentralitzades i a Consells Comarcals que hagin assumit competències municipals en les obres i els serveis de competència municipal i d’abast o interès supramunicipal.
 
Les subvencions de la línia 2 estan destinades a: Municipis de menys de 5.000 habitants, Entitats municipals descentralitzades de menys de 5.000 habitants i a Consells Comarcals de menys de 5.000 habitants. En aquest sentit, la consellera Budó ha destacat en la línia d’ajuts per als municipis petits, de menys de 5.000 habitants, perquè “tenen moltes més dificultats de capacitat inversora que no pas els grans municipis”.
 
En el programa general d’inversions, hi poden optar la totalitat dels ens locals: 947 ajuntaments, 41 consells comarcals i 65 entitats municipals descentralitzades. En el programa de municipis petits i nuclis de població menors de 5.000 habitants hi poden optar 737 ajuntaments, 1 consell comarcal i 64 entitats municipals descentralitzades
 
Pel que fa a la demarcació de les Terres de l’Ebre el nombre de municipis que hi poden optar són 52, el de Consells Comarcals 4 i el d’Entitats Municipals Descentralitzades 6 (Campredó, Muntells, Jesús, Serra d’Almós i Bítem).
 
D’entre les actuacions subvencionables pel PUOSC, la consellera Budó ha destacataquells projectes d’inversió, rehabilitació, de compra d’espais per tal de poder prestar els serveis públics de qualitat”. “Estem parlant sempre d’inversions i alhora també totes aquelles inversions que ens permetin treballar per evitar possibles futures catàstrofes naturals com podrien ser incendis, com obertura de camins o també inundacions, és a dir, tot allò relacionat amb desastres naturals com els que venen passant i que malauradament i que a causa el canvi climàtic probablement seguirem patint” ha dit Budó.
 

2  

Imatges

Fotografia de la consellera Budó durant l'acte de presentació del PUOSC a les Terres de l'Ebre (Autor: Julio Díaz)

Fotografia de la consellera Budó durant l'acte de presentació del PUOSC a les Terres de l'Ebre (Autor: Julio Díaz) 68

Fotografia de la consellera Budó durant l'acte de presentació del PUOSC a les Terres de l'Ebre (Autor: Julio Díaz)

Fotografia de la consellera Budó durant l'acte de presentació del PUOSC a les Terres de l'Ebre (Autor: Julio Díaz) 40