TES

Calvet: "La digitalització de la mobilitat, la logística i el transport és un repte de present que ens permet lluitar contra el canvi climàtic"

query_builder   19 setembre 2019 14:09

event_note Nota de premsa

Calvet: "La digitalització de la mobilitat, la logística i el transport és un repte de present que ens permet lluitar contra el canvi climàtic"

El conseller de Territori i Sostenibilitat presenta l’Observatori de la Digitalització del Transport, una eina que impulsa el CETMO i que “permetrà compartir coneixement per fer créixer l’economia des d’una vessant de sostenibilitat ambiental, social i econòmica”
TES
Calvet, segon per l'esquerra, durant la presentació, avui.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha presentat aquest matí l’Observatori de la Digitalització del Transport, una eina que impulsa el Centre d'Estudis del Transport de la Mediterrània Occidental (CETMO) i que permetrà “compartir i externalitzar coneixements perquè tant administracions com la ciutadania i les empreses puguin fer créixer l’economia i a fer-ho des d’una vessant de sostenibilitat ambiental, social i econòmica”, ha explicat el conseller.
 
Per a Calvet, “la digitalització de la mobilitat, la logística i el transport és un repte de present que ens ha de permetre encarar les solucions al repte planetari que tenim, que és la lluita contra el canvi climàtic. El Govern ha decretat l’emergència climàtica i l’abordem des de tres aspectes: la transició energètica; la descarbonització de la mobilitat, ja que almenys el 50% dels gasos amb efecte d’hivernacle es formen a partir de l’energia de la mobilitat; i l’economia circular”.
 
El titular de Territori i Sostenibilitat ha destacat la feina del CETMO en aquesta tasca. “Una fundació que gràcies al suport de les administracions fa molt de temps que treballa en temes molt importants per a l’economia del país i en un moment en què la digitalització i el comerç electrònic ens han imposat nous reptes, la tasca d’entitats com el CETMO són molt importants per abordar, per exemple, aspectes com l’última milla”, ha exposat.
 
A l’acte hi ha assistit també la secretaria general del Transport del Ministeri de Foment, Maria José Rayo; el director general del CETMO, Òscar Oliver, i el president de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà, Jordi Xena.
 
La sostenibilitat com a eix del futur del transport
 
L’Observatori de la digitalització del transport neix d'una reflexió sobre el context tradicional, actual i futur del sector del transport. Un cop analitzades les tendències actuals, es preveu un futur del transport on la transformació digital serà profunda i on apareixeran nous actors aprofitant les noves oportunitats que s’obren i els actors tradicionals es veuran obligats a adaptar-se per sobreviure. També es preveu que els serveis de transport esdevindran el centre de l’activitat de tot el sector i que la sostenibilitat haurà de ser el fonament del seu desenvolupament. Arran d’aquesta anàlisi, s'ha detectat la necessitat de la creació d'un observatori de la digitalització del transport per seguir el ritme de les disrupcions tecnològiques del sector i ser capaç d'adaptar-se a les noves realitats en la matèria.
 
Els objectius que vol encarar aquest observatori són els següents:
 
·         Realitzar una recerca d’informació i tendències en l'àmbit de la digitalització del transport per filtrar i analitzar les potencialitats que pot tenir en el desenvolupament sostenible del transport.
·         Posar en valor les oportunitats empresarials o els beneficis per a l’administració pública que es poden generar gràcies a la digitalització del transport, posant el focus en la sostenibilitat.
·         Crear xarxes de treball i promoure el debat i la transferència del coneixement en la matèria.
 
El CETMO, una organització que promou la cooperació en el transport a la Mediterrània Occidental, portarà la direcció de l’Observatori amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat, el Ministeri de Foment i l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà. (AMTU).

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 167

Foto 2

Foto 2 158

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 160